Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σύγχυση με τα κλιματιστικά: Επικίνδυνα για διασπορά του κορονοϊού αλλά κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει

Σύγχυση με τα κλιματιστικά: Επικίνδυνα για διασπορά του κορονοϊού αλλά κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει

Τα κλιματιστικά, και συγκεκριμένα τα ρεύματα αέρα που προέρχονται από τα air-condition βοηθούν στην εξάπλωση του κορονοϊού. Η διαπίστωση προέρχεται από πρόσφατη έρευνα Κινέζων επιστημόνων, όμως, το ανησυχητικό είναι ότι παρά τη διαπίστωση, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες ασφαλούς χρήσης τους ενόψει του καλοκαιριού.

Ένα περιστατικό διασποράς του κορονοϊού και της νόσου COVID-19 σε εστιατόριο της πόλης Γκουανγκτσού της Νότιας Κίνας, το οποίο αναλύθηκε σε κινεζική μελέτη αποκάλυψε κάτι ανησυχητικό: ο κορονοϊός όχι μόνο μπορεί να διασπαρεί μέσω του συστήματος κλιματισμού, αλλά περισσότερο μπορεί να προσβάλλει ανθρώπους, τους οποίους “χτυπούν” συγκεκριμένα ρεύματα του air-condition.

Η είδηση έχει προκαλέσει αμηχανία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς εκτός από τις οδηγίες για την σωστή συντήρηση των κλιματιστικών και τις υποδείξεις “να χρησιμοποιούνται χωρίς ανακύκλωση του αέρα εσωτερικού χώρου” ή και “να αποφεύγονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη”, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες που να οδηγούν σε απόλυτα ασφαλείς λύσεις.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις