Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συνολικά 44 νεκροί από τη νέα γρίπη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Συνολικά 4 άνθρωποι πέθαναν σήμερα από τη νέα γρίπη ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 44 θύματα.

Το πρώτο θύμα σήμερα ήταν μια 39χρονη Σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή της από τη νέα γρίπη. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Προκειται για μία γυναίκα 71 ετών, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και είχε υποκείμενο νόσημα (Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια), έναν άνδρα 53 ετών, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε υποκείμενα νοσήματα (Σακχαρώδη Διαβήτη και Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια) και ένα κοριτσάκι 6 ετών, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, και είχε υποκείμενα νοσήματα.
 

Μικρή μείωση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα δείχνει η νέα έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
 
Την ίδια ώρα όμως οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για ελαφρά ύφεση του πανδημικού κύματος. Διευκρινίζουν όμως πως για να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να συνεκτιμήσουν την εξέλιξη της δραστηριότητας της νέας γρίπης και τις επόμενες ημέρες.
 
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η χώρα μας αριθμεί 10.684 πολίτες που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη, οι 2.104 από αυτούς νόσησαν τις τελευταίες ημέρες. Συνεπώς η υψηλή δραστηριότητα της νόσου δεν επιτρέπει στους επιστήμονες να μειώσουν τα επίπεδα συναγερμού και συστήνουν στους πολίτες να μην εφησυχάζουν.
 
Οι επισκέψεις των πολιτών στους παθολόγους για γριπώδη συνδρομή επίσης παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα την τελευταία περίοδο για κάθε 1.000 επισκέψεις στον γιατρό οι 60 αφορούσαν συμπτωματολογία που μαρτυρά πως πιθανόν να νοσούσαν από νέα γρίπη, ενώ την περασμένη εβδομάδα η αντίστοιχη αναλογία ήταν 90 προς 1.000.
 
Όμως οι πολίτες συνωστίζονται στις αίθουσες αναμονής με συχνότητα- ρεκόρ σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία που κατεγράφησαν κατά το προηγούμενο έτος, κατά το οποίο ο ιός που προκαλούσε βήχα, πυρετό και πονόλαιμο ήταν της κοινής γρίπης.
 
Επιπλέον, ένα στα δύο δείγματα που αποστέλλονται προς ανάλυση είναι θετικά στον ιό Η1Ν1, ενώ όπως φαίνεται από τα ίδια στοιχεία η νέα γρίπη πλήττει όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Διαβάστε ποιά σχολεία θα είναι κλειστά στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη – Σταθερή η υγεία της εγκύου

 

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε