Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα παιδιά έως 10 ετών πιο «ανθεκτικά» στον κορονοϊό

Τα παιδιά έως 10 ετών πιο «ανθεκτικά» στον κορονοϊό

Τα παιδιά έως 10 ετών αναπτύσσουν την ισχυρότερη ανοσιακή αντίδραση στον κορονοϊό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών έως 10 ετών απέναντι στον κορονοϊό είναι ισχυρότερη σε σχέση με όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με την αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Click4more Κορονοϊός – Έρευνα: Αϋπνία και υπερκόπωση αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παθολόγο Σαρίνα Γιανγκ της Ιατρικής Σχολής Weill Cornell του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Network Open”, ανέλυσαν τα αποτελέσματα 31.426 τεστ αντισωμάτων, από τα οποία περίπου 1.200 προέρχονταν από παιδιά και εφήβους, ενώ τα υπόλοιπα από ενήλικες. Από τα παιδιατρικά τεστ το 17% είχε βγει θετικό για κορονοϊό, όπως και το 19% των τεστ στους ενήλικες.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά έως 10 ετών που είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά του κορονοϊού, είχαν υπερδιπλάσιο αριθμό αντισωμάτων IgG σε σχέση με τους εφήβους 11 έως 18 ετών και σχεδόν εξαπλάσια επίπεδα αντισωμάτων σε σχέση με τους νέους 19 έως 24 ετών. Επίσης, με τη σειρά τους, οι έφηβοι αναπτύσσουν μεγαλύτερα επίπεδα αντισωμάτων σε σχέση με τους ενήλικες. Τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται με την ηλικία, με τους άνω των 80 ετών να έχουν τα λιγότερα στον οργανισμό τους.

Τα ευρήματα πιθανώς εξηγούν τον σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων και περιστατικών σοβαρής λοίμωξης, καθώς και τον πολύ μικρό αριθμό θανάτων από Covid-19 στην παιδική ηλικία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ισχυρή ανοσιακή ανταπόκριση των παιδιών τα προστατεύει σε σημαντικό βαθμό από τον ιό, με αποτέλεσμα, όταν αυτά μολύνονται, συνήθως να έχουν ήπια έως μηδαμινά συμπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις