Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το τεστ γνωστικής επάρκειας που έκαναν στον Ντόναλντ Τραμπ – Μπορείτε να το περάσετε;

Το τεστ γνωστικής επάρκειας που έκαναν στον Ντόναλντ Τραμπ – Μπορείτε να το περάσετε;

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε χθες ιατρικές εξετάσεις. Πιθανώς δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή σας, δεδομένης της κάλυψης που έλαβε η όλη υπόθεση, μετά από πλήθος αναφορών στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «τα έχει χαμένα».

Αυτό που υπονοούν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα άνοιας. Έτσι, για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, ένας Αμερικανός πρόεδρος υποβάλλεται και σε τεστ γνωστικής επάρκειας ως μέρος της πλήρους ετήσιας ιατρικής του εξέτασης.

Στο τεστ γνωστικής επάρκειας, πάντως, πέτυχε να σκοράρει ένα τέλειο «30 στα 30». Ποιο ήταν λοιπόν αυτό το γνωστικό τεστ;

Η αξιολόγηση που πραγματοποίησε ο γιατρός του ήταν το τεστ γνωστικής αξιολόγησης με την ονομασία Montreal Cognitive Assessment (MoCA). Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα στην ανίχνευση της γνωστικής δυσλειτουργίας και της νόσου του Αλτσχάιμερ. Είναι μια συνήθης εξέταση ως μέρος μιας πλήρους ιατρικής αξιολόγησης που πραγματοποιείται σε ανθρώπους της ηλικίας του Τραμπ (71 ετών).

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις