Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αποκτά την πρώτη Πνευμονολογική Κλινική στην ιστορία της

Θεσσαλονίκη: Αποκτά την πρώτη Πνευμονολογική Κλινική στην ιστορία της

Μέχρι το Πάσχα η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη Πνευμονολογική Κλινική στα χρονικά της. Απαραίτητη προϋπόθεση να «τρέξουν» ταχύτατα οι γραφειοκρατικές και λειτουργικές διαδικασίες.

Συντονισμένες προσπάθειες για να γίνει η πρώτη Πνευμονολογική Κλινική στη Θεσσαλονίκη κατέβαλαν, ο πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, καθώς επίσης και η διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως σημειώνει το GRTimes.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη ένα αίτημα δεκαετιών», τονίζει ο Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος.

Click4more: Νέα μελέτη: Το κλείσιμο των σχολείων ελάχιστα αποτρέπει τις σοβαρές περιπτώσεις Covid-19

«Μέχρι τώρα υπήρχαν δύο τμήματα. Ένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ένα στο Παπαγεωργίου. Μεταπολεμικά εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ποτέ πνευμονολογική κλινική. Θα είναι η πρώτη και το θεωρώ τεράστια επιτυχία, πρώτα για τους ασθενείς που στοιβάζονταν στις παθολογικές ακόμη και με επείγοντα περιστατικά όπως αιμοπτύσεις ή κρίσεις άσθματος και περίμεναν υπομονετικά να μεταφερθούν την επομένη. Επιπλέον, με την δημιουργία πνευμονολογικής κλινικής θα βοηθηθεί και η επικοινωνία με τις υπόλοιπες ειδικότητες αλλά και η συνεργασία μεταξύ των γιατρών», εξηγεί.

Όσο για τι απομένει από εδώ και πέρα;

Ο πρόεδρος της ΕΝΘΕ είναι ξεκάθαρος: «Απομένει η βούληση της ΥΠΕ και της διοίκησης του Ιπποκρατείου, ώστε να αλλάξει ο Οργανισμός του νοσοκομείου, να γίνει η σύσταση πνευμονολογικής κλινικής και να υποδείξουν τον χώρο, ο οποίος πρέπει να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις. Να διαθέτει δηλαδή πάνω από 20 κλίνες, να έχει εργαστήρια, να απασχολεί ειδικευόμενους. Θα πρέπει δηλαδή και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί να τρέξουν ταχύτατα οι γραφειοκρατικές και λειτουργικές διαδικασίες. Είμαι αισιόδοξος πως μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τελειώσει με αυτό το θέμα», καταλήγει.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις