Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου λόγω της αποχής των γιατρών – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα από το ThessToday
Εικόνα από το ThessToday

Με εντάσεις μεταξύ ασθενών, συνοδών και γιατρών, έγινε η σημερινή αποχή των γιατρών από την εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαβάζουμε στο ThessToday, κόσμος που πήγε για προγραμματισμένα ραντεβού δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί, ενώ οι γιατροί επέτρεπαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που κάποιοι αντιδρούσαν έντονα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις.

Δείτε το βίντεο:

“Ζητάμε να μας κατανοήσουν. Η ταλαιπωρία τους είναι δεδομένη, την καταλαβαίνουμε απόλυτα. Οι περισσότεροι όμως καταλαβαίνουν το πρόβλημα και μας λένε ότι έχουμε δίκαιο» Επισημαίνει στο Thesstoday ο Λουκάς Δαγδηλέλης ακτινολόγος και μέλος της νοσοκομειακής επιτροπής των γιατρών του νοσοκομείου Παπανικολάου. «Στην ερώτηση, αν αυτό ταλαιπωρεί τον κόσμο, η απάντηση είναι ότι η πολιτική για την οποία διαμαρτυρόμαστε τον ταλαιπωρεί και κάνει επικίνδυνη την άσκηση της ιατρικής πολύ περισσότερο” δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου.

Στο μεταξύ, έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου, δημιουργήθηκε και κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς τα αυτοκίνητα που πήγαιναν για το νοσοκομείο και δεν μπορούσαν να μπουν λόγω της κινητοποίησης, προσπαθούσαν να κάνουν αναστροφή, όπου μπορούσαν. Οι γιατροί που ήταν στον δρόμο, επιχειρούσαν να τους ενημερώσουν και ελέγξουν αν σε κάποιο αυτοκίνητο υπήρχε κάποιο επείγον περιστατικό, ενώ ενημέρωναν ταυτόχρονα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα για τους λόγους της κινητοποίησης τους. Δείτε τι γινόταν έξω από το νοσοκομείο, στο βίντεο του ThessTοday:

Οι γιατροί πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους καθώς όπως λένε έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους από τον περασμένο Οκτώβριο.
Αναφέρουν στο ThessToday, ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους πιέζουν να εργαστούν επικαλούμενες σχετική διάταξη για τις εφημερίες. “Μας λένε μόνο το μισό άρθρο για τις εφημερίες. Το άλλο μισό λέει ότι πρέπει να τις πληρωνόμαστε” αναφέρουν.

Διαβάστε ακόμα:

Λάρισα: Τα δεντράκια που καλλιεργούσε ο παππούς… δεν ήταν αθώα

Κρήτη: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο “πιστολέρο” της οδού Μιλάτου

Θεσσαλονίκη: Τίμησαν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Αφού έσφαξε τη μάνα του ο 17χρονος περίμενε στο δωμάτιό του να τον συλλάβουν – Ράκος εμφανίστηκε στον εισαγγελέα

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε