Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σάλος για τα «πλαστά πτυχία» του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Κόλαφος η ΠΟΕΔΗΝ – Τι απαντά ο ίδιος

Σάλος για τα «πλαστά πτυχία» του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Κόλαφος η ΠΟΕΔΗΝ – Τι απαντά ο ίδιος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει σχετικά με τους τίτλους σπουδών του παραιτηθέντα διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων». Η ΠΟΕΔΗΝ τον καταγγέλλει για πλαστά πτυχία και ότι τελεί υπό την προστασία του Παύλου Πολάκη. Τι απαντά ο ίδιος στο Newsit.gr.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι στα τυπικά προσόντα του εν λόγω διοικητή «εμφανίζονται 4 πλαστοί τίτλοι σπουδών (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έως τουλάχιστον 14/9/2018 ενώ στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο δεν συμπίπτει με τίτλους που προκύπτει ότι έχουν καταχωρισθεί, επικαιροποιηθεί και επιβεβαιωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα. Αυτά και άλλα πολλά επισημαίνουν στο συμπέρασμα του πορίσματος οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης το οποίο σας κοινοποιούμε» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Καθαρίστριες, Νοσηλευτές. Πληρώματα ασθενοφόρων κατέληξαν στη φυλακή για κακούργημα με παραποίηση πτυχίου ή απολυτηρίου. Ο εν λόγω πρώην Διοικητής όχι μόνο δεν διώκεται αλλά προστατεύεται από την Κυβέρνηση για μακρύ χρονικό διάστημα.

Ως Διοικητικός Διευθυντής του Θριάσιου είχε την υποχρέωση εκ του νόμου (4305/2014 άρθρο 28) από το 2014 να ελέγξει τη γνησιότητα των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων του Θριασίου Νοσοκομείου.

Το έπραξε για όλους τους υπαλλήλους πλην του ιδίου. Ο ίδιος όμως με προσόντα τα 4 πλαστά πτυχία έγινε Διευθυντής και Διοικητής.

Ακόμη και τα λίγα χρήματα που επέστρεψε ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ισχυρίστηκε ότι τα επέστρεψε γιατί τα πτυχία του δεν είχαν δήθεν συνάφεια και όχι γιατί είναι πλαστά! Ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας έκανε πολλά. Πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η απάντηση του τέως διοικητή: «Δεν διώκομαι για πλαστά πτυχία»

«Δεν διώκομαι για πλαστά πτυχία και ούτε έχω πλαστά πτυχία» δηλώνει στο Newsit.gr ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά. Ο τέως διοικητής Δημήτρης Μπούτος διαψεύδει και ότι τα πτυχία του είναι πλαστά αλλά και ότι υπάρχει σχετική δίωξη.

«Δεν διώκομαι για πλαστά πτυχία και ούτε έχω πλαστά πτυχία. Τα πτυχία μου που έχω καταθέσει από το 1994, είναι στο φάκελο μου και έχουν ελεγχθεί ως προς την νομιμότητα τους» αναφέρει ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου στο Newsit.gr.

«Όσον αφορά την παραίτηση μου, η παραίτηση μου τόσο από τη θέση του διοικητή όσο και από την οργανική μου θέση που είχα στο Θριάσιο νοσοκομείο, έγινε καθαρά για λόγους συνταξιοδότησης.

Έχω 40 χρόνια δουλειάς, ο δικηγόρος μου, μου είπε ότι πρέπει να φύγω μέσα στο 2018 για να μην μειωθεί η σύνταξη μου και γι’ αυτό υπέβαλα την παραίτησή μου…» καταλήγει ο τέως διοικητής.

Ακούστε τι δήλωσε ο τέως διοικητής Δημήτρης Μπούτος στο newsit.gr

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις