Τόσο η λευκή όσο και η καστανή ζάχαρη απαιτούν ειδικά δοχεία αποθήκευσης για την προστασία τους από την υγρασία.
Ο αέρας κάνει τόσο την λευκή όσο και την καστανή ζάχαρη να σχηματίζουν σκληρά κομμάτια, σαν μικρές πέτρες.
Και τα δύο είδη ζάχαρης πρέπει να φυλάσσονται σε αδιάβροχα, αεροστεγή δοχεία. Αλλά ακόμα και τότε, κάθε φορά που το ανοίγετε και κάθε φορά που το κουτάλι ακουμπάει την ζάχαρη, λίγη υγρασία περνάει μέσα στο δοχείο και προκαλεί το ίδιο πρόβλημα.