Τι ζούμε; Λόγω Survivor αυξήθηκαν οι οργασμοί!

Απίστευτο είπατε; Κι όμως, είναι συμπέρασμα έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Τους μήνες προβολής του Survivor, αυξήθηκαν οι σεξουαλικές επαφές και οι οργασμοί…

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο σε δείγμα 1000 ανδρών, ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, που επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι 8 στους 10 άνδρες που έβλεπαν το reality είχαν διπλάσιες σεξουαλικές επαφές, με το Ινστιτούτο να θεωρεί πως εκτός από την τηλεθέαση, το Survivor “εκτόξευσε” και τους οργασμούς των Ελλήνων!

Αντίθετα, για εκείνους που δεν το έβλεπαν, η συχνότητα των επαφών παρέμεινε σταθερή, υποστηρίζει ο Κ. Κωσταντινίδης, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Όπως εξηγεί «ενώ θα περίμενε κανείς η καθήλωση στην οθόνη να μειώνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών, στην έρευνά μας φάνηκε το αντίθετο. Η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων, όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας τη σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, ξυπνούσαν πρωτόγονα ένστικτα, που συνήθως κοιμούνται όταν βλέπεις στις ειδήσεις νέα μέτρα και λιτότητα…».

Η εναγώνια παρακολούθηση των παικτών πυροδότησε τις ορμόνες της επιθυμίας. Ανάλογα επέδρασαν το φυσικό σκηνικό του εξωτικού νησιού, αλλά και η ζωή εκεί, που έμοιαζε σαν παιχνίδι, έκαναν για λίγες ώρες τα προβλήματα της καθημερινότητας να φαντάζουν μακρινά, εκτιμά ο επικεφαλής της έρευνας που παραθέτει 10 λόγους που κατά τη γνώμη του… απογειώθηκαν σεξουαλικά όσοι άνδρες παρακολουθούσαν το Survivor.

1) Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, οι άνθρωποι επιβιώνουν από τρία βασικά ένστικτα, την πείνα, τον φόβο και το σεξ. Με την τροφή διατηρούνται στη ζωή. Με τον φόβο συνεχίζουν τη ζωή και με το σεξ αναπαράγουν τη ζωή.

2) Ο νικητής τα παίρνει όλα, άρα επιβιώνει σε ένα σύστημα που έπρεπε να προσπαθήσει για να εξασφαλίσει τη τροφή του και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες – δεύτερος νόμος του Δαρβίνου.

3) Η νίκη θέλει στρατηγικές συνεργασίας, ενότητα και αλληλεγγύη, έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος… Τα άτομα έγιναν ομάδες για να επιβιώσουν, κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος σε μια κοινωνία με θεσμούς και κανόνες.

4) Η αγωνία της επιβίωσης σε κάνει πιο ευφυή. Από την εποχή των πρωτόγονων τροφοσυλλεκτών προγόνων μας, μέχρι τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή τροφής, χρειάζεται πάντα οργάνωση και ανταλλαγή πληροφοριών.

5) Η τροφή είναι μια αμοιβή. Αλλά «ουκ επ’ άρτον ζήσεται άνθρωπος» λέει η λαϊκή σοφία, γι’ αυτό και ο βίος του ανθρώπου πρέπει να είναι ηδονικός. Και η μεγαλύτερη, ίσως, ηδονή της ζωής είναι ο έρωτας, γι’ αυτό και μοιράζεται ισότιμα σε έχοντες και μη.

6) Ζούμε μια εποχή όπου η εικονική πραγματικότητα γίνεται σχεδόν αληθινή. Τα θεάματα στην τηλεόραση, η διαδικτυακή επικοινωνία, μας κρατούν συνδεδεμένους έτσι, που να ταυτιζόμαστε με αυτό που βλέπουμε, να το αντιγράφουμε και να το θέλουμε. Είμαστε, πλέον, αυτό που βλέπουμε και θέλουμε.

7) Έχουν γίνει πειράματα όπου ο παρατηρητής μιας έντονης σκηνής νιώθει έρωτα για τον ήρωα της σκηνής αυτής, χωρίς ο ήρωας να είναι απαραίτητα ο ομορφότερος, η ομορφότερη…

8) Η ταύτιση με τον μονομάχο, το πλήθος στην αρένα που τον αποθεώνει ή τον καταδικάζει, οι καλοί και οι κακοί ήρωές μας, είναι δυο πλευρές της ανθρώπινης φύσης, που με σχεδόν μαγικό τρόπο οικειοποιούμαστε. Στο θέατρο, στη λογοτεχνία, στο σινεμά, στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδίκτυο, ταυτιζόμαστε με τους ήρωες που κουβαλάμε μέσα μας, ήδη, σαν είδωλα αυτών που βλέπουμε στη σκηνή.

9) Η αθωότητα ενός παιχνιδιού που δεν είχε βία και σεξ απενοχοποιεί ακόμη και την πορνογραφική μας διάθεση να θαυμάζουμε ερωτικά τα γυμνά μαυρισμένα σώματα των πρωταγωνιστών και να λειτουργούμε σαν πρωτόπλαστοι στον Παράδεισο.

10) Το να βλέπουμε ένα εξωτικό σκηνικό, μας απομακρύνει από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα δίνει μαθήματα επιβίωσης, πως δεν υπάρχει γεύμα δωρεάν σε αυτή τη ζωή και πως ο καθένας πρέπει να αγωνιστεί για να το κερδίσει.

Συμπερασματικά, ο κος Κωσταντινίδης επισημαίνει πως « δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας στον έρωτα και σε πολλά άλλα, αλλά και πως, όσο πιο κοντά στη φύση είμαστε, τόσο πιο φυσικοί γινόμαστε και στην ερωτική μας ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
: Περισσότερα άρθρα
Τα σημεία του σπιτιού όπου «κρύβεται» η τοξική μούχλα και τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Τι δείχνει νέα μακροχρόνια μελέτη για τις επιπτώσεις της μούχλας στην παιδική ηλικία, ποιοι χώροι του σπιτιού θεωρούνται υψηλού κινδύνου και πώς μπορείτε να προστατευτείτε.
Young woman cleaning her bathroom, doing some laundry, cleaning the bathroom, cleaning with a yellow cloth, taking care of the cleanliness of her house, woman has blonde hair, clean house is beautiful, clothes are washed, woman putting clothes into the washing machine, girl wearing a pink shirt.
Ο αυτισμός είναι εξίσου κοινός και στα δύο φύλα, νωρίτερα η διάγνωση στα αγόρια – Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας
Μέχρι πρότινος θεωρούνταν πως ο αυτισμός εμφανίζεται περισσότερο στα αγόρια – Από την έρευνα αποδείχθηκε ότι μέχρι τα 20 χρόνια, η αναλογία στα δύο φύλα έχει εξισορροπήσει
Ο αυτισμός είναι εξίσου κοινός και στα δύο φύλα, νωρίτερα η διάγνωση στα αγόρια – Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας
Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είναι ο μοναδικός καρδιολόγος στην Ελλάδα που βραβεύτηκε από την EACVI ως «Εκπαιδευτής της Χρονιάς με Εξαιρετική Καριέρα» και μιλά για τη διεθνή διάκριση, την εκπαίδευση και το όραμά του για το μέλλον της καρδιαγγειακής απεικόνισης.
Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης
Η Ευρώπη μείωσε στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο επικίνδυνης τοξίνης στα βρεφικά γάλατα - Νέες ανακλήσεις προϊόντων
Η Γαλλία ανέμενε την απόφαση αυτή και ήδη από την Παρασκευή το βράδυ το υπουργείο Γεωργίας της χώρας είχε ανακοινώσει ότι μειώνει το επιτρεπόμενο όριο της κερεουλίδης στα βρεφικά γάλατα
Βρεφικό γάλα