Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποσύρει δωρεά για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποσύρει δωρεά για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις
photo intime

Ακυρώνεται προγραμματισμένη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναφορικά με την εφαρμογή της δεύτερης εκπαιδευτικής δράσης του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία» που αφορούσε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Σύμφωνα με την 4η τακτική τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών για την «Πρωτοβουλία για την Υγεία», το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να συμπεριληφθεί ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, δεδομένης της συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων στα νοσοκομεία που οδηγούν κατ’ επέκταση σε αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση” με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, και για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε μηνών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για τον σχεδιασμό της εν λόγω δράσης.

Ωστόσο, η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης. Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ΙΣΝ πληροφορήθηκε ότι, παρεμφερής εκπαιδευτική δράση, ασύμβατη με την ολοκληρωμένη αρχική πρότασή του προς το Υπουργείο, βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ), με πόρους του ΕΔ.

Ως εκ τούτου, και δεδομένων των μονομερών εξελίξεων, το ΙΣΝ ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά του για την εν λόγω δράση δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως είχε εξαρχής σχεδιαστεί και κατά συνέπεια ακυρώνεται”.

“Αναγνωρίζοντας, ωστόσο, την κρισιμότητα της συμβολής ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην καταπολέμηση της συχνής και με δραματικά αποτελέσματα εμφάνισής τους, και διατηρώντας την επιθυμία να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας, το ΙΣΝ θα εξακολουθήσει να εξετάζει, στο άμεσο μέλλον, το ενδεχόμενο υποστήριξής του προς το σκοπό αυτό, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: snf

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις