Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα και βάζουμε την οικογένειά μας σε κίνδυνο για τροφική δηλητηρίαση

Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα και βάζουμε την οικογένειά μας σε κίνδυνο για τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με βακτήρια (όπως η σαλμονέλα ή το E. coli) και μπορεί να προκαλέσει έντονο κοιλιακό πόνο, εμετό και διάρροια.

Τα συμπτώματα αυτά ξεκινούν κατά κανόνα λίγες ώρες μετά τη μόλυνση.

Αυτά είναι γνωστά, αλλά τώρα, ειδικοί αποκαλύπτουν τους πέντε βασικούς λόγους που οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από τροφική δηλητηρίαση.

Συγκεκριμένα, ερευνητές την Ασφάλεια των Τροφίμων, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) της Αγγλίας αποκάλυψαν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στον χειρισμό και την επεξεργασία των τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις