Site icon NewsIT
19:30 | 15.02.17

Χοληστερίνη: Τι ισχύει με το ελαιόλαδο στη διατροφή σας

Newsit Newsroom

Η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη από την «καλή» χοληστερίνη, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι όσοι «επιμένουν μεσογειακά», διευκολύνουν την «καλή» χοληστερίνη να γίνει… ακόμη πιο καλή.

Τα υψηλά επίπεδα τόσο από την «κακή» χοληστερίνη (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – LDL), όσο και των τριγλυκεριδίων (των λιπιδίων του αίματος) σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Από την άλλη, η «καλή» χοληστερίνη (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – HDL) σχετίζεται με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version