Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αισιοδοξία Αδαμίδη για γήπεδο και ανανεώσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν αποκαλυπτικός κατά την πτήση της ομάδας στο Βέλγιο συ συζητήσεις που είχε με δημοσιογράφους και οπαδούς.

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Αδαμίδης είπε για το θέμα του γηπέδου:
 
“Το γήπεδο μπορεί να γίνει 100%. Έχουμε μιλήσει με όλους τους πολιτικούς φορείς, όλα τα κόμματα και έχουμε συμφωνήσει ότι θα υπογράψουμε ένα χαρτί όπου θα αναφέρεται ότι συναινούν στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πως, αν χρειαστεί, θα πάρουν το μέρος της ΑΕΚ. Γήπεδο 30.000 θέσεων είναι μια χαρά για την ΑΕΚ. Είναι ό,τι πρέπει. Δεν θυμίζει κάποιο συγκεκριμένο γήπεδο το σχέδιό μας κι έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με το σχέδιο Μελισσανίδη.
 
Ο συντελεστής δόμησης είναι 1,4, όπως ακριβώς είναι στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα με το άλσος που θα πρέπει να ξεπεράσουμε και πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν. Το οικόπεδο, στο οποίο θέλουμε να κατασκευάσουμε το κλειστό γυμναστήριο των 5.000 θέσεων, το πουλάει η Τράπεζα Πειραιώς. Τα κόστη έχουν πέσει. Το γήπεδο της Εσπανιόλ στην Ισπανία κοστίζει 66 εκατ. ευρώ και είναι 40.000 θέσεων. Έχουν αλλάξει και οι συσχετισμοί σε σχέση με τη χρηματοδότηση. Παλαιότερα ήταν 80% τράπεζα και 20% ιδιώτες, τώρα είναι 60-40. Μόλις γίνει ο νόμος, σίγουρα θα βρούμε το 60%. Η χρηματοδότηση είναι το μόνο εύκολο! Γιατί να υπάρξουν αντιδράσεις από την πολιτεία ή από μεμονωμένους; Προσφέρουμε θέσεις εργασίας και ένα έργο ανάπτυξης σε μια εξαθλιωμένη περιοχή. Εμπορικά μαγαζιά και εστιατόρια κλείνουν κάθε μέρα. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πιστεύουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Πιστεύω ότι θα συμφωνούν τώρα κι αυτοί οι 131 που είχαν προσφύγει. Θα ενημερώσουμε, πάντως, για το σχέδιό μας τους κατοίκους και τους μαγαζάτορες της περιοχής. Η πρόσβαση είναι πρόβλημα; Πάντα αυτή την πρόσβαση είχαμε. Θα υπάρχει και πάρκινγκ 1.200 θέσεων.
Είναι γεγονός ότι ο Πέτρος Παππάς ενδιαφέρεται σοβαρά και θέλει πάρα πολύ να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένα έργο ζωής. Ελπίζω να βρεθούν κι άλλοι ΑΕΚτσήδες να βοηθήσουν στην ιδιωτική χρηματοδότηση, όταν έρθει η ώρα. Δεν υπάρχουν βιωσιμότητα και μέλλον στην ΑΕΚ αν δεν υπάρχει γήπεδο. Αλλιώς, θα είμαστε συνεχώς στο “δώσε” και κάποια στιγμή αυτοί που δίνουν θα βαρεθούν να δίνουν. Το γηπεδικό είναι πρωταρχικός μας στόχος πλέον, τώρα που μπήκαν τα πράγματα σε μια τάξη και ηρεμήσαμε”.
 
Το άλλο καυτό θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν αυτό των ανανεώσεων των συμβολαίων των Τζιμπούρ, Σκόκο και Μπλάνκο. “Πιστεύω ότι θα μείνουν και οι τρεις τελικά. Ο Τζιμπούρ υπογράφει μετά τον Παναθηναϊκό, ενώ για τον Σκόκο ανεβάσαμε την προσφορά μας”, είπε ο Αδαμίδης.
 
Τέλος ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στον Μανόλο Χιμένεθ και την αντικατάσταση του Ντούσαν Μπάγεβιτς τονίζοντας:
 
“οτέ δεν ξέρεις αν θα πετύχει ένας προπονητής στο 100%. Ακόμη κι αν δεν πετύχει ο συγκεκριμένος, όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα έχει δουλέψει πάρα πολύ. Δουλεύει όλη τη μέρα και μας είπε ότι είναι ευχαριστημένος, τόσο από την ανταπόκριση των παικτών όσο και από τη διάθεσή τους. Χθες (σ.σ.: προχθές) μιλήσαμε επί τρεις ώρες στο τηλέφωνο, από τις 17:00 έως τις 20:00. Μου έθιξε τόσα θέματα, από το πιο μικρό έως το πιο σημαντικό. Θέλει να τα λύνει όλα. Στο ξενοδοχείο όπου έμενε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη, άκουγα φωνές από τους ποδοσφαιριστές από κάτι παιχνίδια που έπαιζαν σε μια αίθουσα και “ΑΕΚ, ΑΕΚ, ΑΕΚ”. Είδα χαμογελαστά πρόσωπα λίγες ώρες πριν από ένα παιχνίδι και παίκτες μας να φωνάζουν “ΑΕΚ”. Δεν είναι σημαντικά όλα αυτά. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον Μπάγεβιτς, ο οποίος άλλωστε έφυγε σαν κύριος. Είναι προπονητής άλλης ομάδας τώρα κι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ο προπονητής μας και η ομάδα μας. Με τον Μπάγεβιτς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, θα είμαστε πάντα φίλοι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε