Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Bαλβέρδε: “Θέλουμε να εχουμε τον πρώτο λόγο παντού”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα στους φετινούς της στόχους. “Είμαι εδώ 1,5 μήνα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες”, τόνισε.

“Δεν θα σταματήσουμε, αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας”, είναι το σύνθημα που έδωσε ο Ισπανός προπονητής, στη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγνώρισε ότι η ομάδα του έπαιξε καλά με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά επικεντρώθηκε στα αρνητικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να διορθώνονται συνεχώς.

“Θέλω αν έχουμε κοινή φιλοσοφία τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος. Θα υπάρχουν βέβαια και αναμετρήσεις στις οποίες θα πρέπει να προσαροστούμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι μας ήταν κόντρα στον Ηρακλή, ωστόσο χάσαμε. Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να έχουμε τον πρώτο λόγο παντού. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση θα πρέπει να είμαστε εξίσου δυνατοί. Θέλω οι γραμμές να είναι κοντά μεταξύ τους και να υπάρχει συνοχή. Παράλληλα, πρέπει η ομάδα να επιτίθεται μαζικά και να αμύνεται μαζικά. Το ξέρω είναι δύσκολο να το πετύχουμε αυτό και γι’ αυτό προσπαθούμε καθημερινά σκληρά στις προπονήσεις”, υπογράμμισε.

Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” έδωσε και απάντηση σχετικά με το πότε πιστεύει ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα:
“Από την μέρα που ήρθα όλοι με ρωτούν πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα. Δεν μπορούμε να βγάλουμε χρονικό όριο. Να πούμε ότι σ’ έναν μήνα θα είμαστε έτοιμοι. Άλλες φορές θα κάνουμε καλά παιχνίδια, όπως με τον Αστέρα. Έχουμε πάντα την υποχρεώση να κερδίζουμε αγώνες. Είμαι εδώ 1,5 μήνα και δεν μπορούμε να έχουμε δικαιολογίες. Το πρωτάθλημα προχωράει και εμείς πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Αυτό που δεν έχει συμβεί ακόμη είναι να τους γνωρίσω καλά τους παίκτες μες στον αγώνα. Άλλο είναι να τους προπονείς και άλλο στον αγώνα”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαλβέρδε:

Για το ότι κάποιοι παίκτες μένουν έκτός ενδεκάδας ή αποστολής:
“Οι παίκτες είναι λογικό να θέλουν να παίξουν. Λόγω και της έλλειψης ευρωπαϊκών αγώνων, δεν έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα, που βγάζω αποστολή, ή ενδεκάδα. Κάποιοι πρέπει να μείνουν έξω…”

Για το αν πρέπει οι παίκτες να αλλάζουν θέση:
Η αλλαγή θέσεων είναι φυσιολογική. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αλλάξουν κι άλλοι που παίζουν μόνο σε μία. Βγάζοντας την αποστολή, προτιμάς να έχεις παίκτες που παίζουν σε πολλές θέσεις γιατί σου δίνει πλεονέκτημα να κάνεις πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ο Μοντέστο, ο Φετφατζίδης, ο Ουρτάδο, ο Φουστέρ είναι τέτοιοι παίκτες.΄Ο Ραούλ Μπράβο και ο Χολέμπας, όμως, παίζουν μόνο αριστερά…

Για τις χαμένες ευκαιρίες :
“Χάνουμε πολλές ευκαιρίες, είναι αλήθεια. Συνέβη με τον Ηρακλή και τον Αστέρα. Πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια. Αυτό, πάντως, που με ανησυχεί είναι να μη δημιουργούμε φάσεις. Θα με ανησυχούσε κάτι τέτοιο…”

Για τα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΑΕΚ :

“Στην Ελλάδα, δύσκολα είναι τα ματς μόνο με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ! Κανείς δεν με ρωτάει για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μου αρέσει ως ομάδα, γιατί επιτίθεται καλά. Πώς, λοιπόν, να ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό, ενώ υπάρχει το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, που προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Δεν με απασχολεί τώρα ο Παναθηναϊκός, ή ΑΕΚ. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, μέχρι να παίξουμε με αυτές τις ομάδες. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να είμαστε πρώτοι αλλά δεν σημαίνει τίποτε. Πέρσι τέτοια εποχή … ήμασταν πέμπτοι. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να πατάμε τα πόδια μας στη γή. Είμαστε πρώτοι και κάτι τέτοιο πρέπει να το εκτιμήσουμε”.

Για την πρώτη θέση:
“Το ότι είμαστε πρώτοι δεν σημαίνει πως πήραμε το πρωτάθλημα. Ο τίτλος δίνεται σε έξι μήνες! Δεν μπορούμε να κοιτάμε τον τελικό στόχο, αν δεν έχουμε στο μυαλό μας και το επόμενο παιχνίδι”

Για Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Φετφατζίδη: “Ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι καλύτερος από τον άλλον. Αν θέλουμε να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι ο Ιμπαγάσα είναι καλύτερος σε αυτό το ρόλο. Ο Φετφατζίδης είναι πολύ γρήγορος, αλλά παίζει λίγο στη μεγάλη κατηγορία. Θέλει παιχνίδια και βελτίωση στη τελική προσπάθεια. Ο Φουστέρ μας βοηθάει περισσότερο στην άμυνα και στην στρατηγική. Είναι ικανός να βγει πιο εύκολα στην επίθεση και να βάλει γκολ, αλλά κι αυτός έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει…”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε