Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Champions League, Γιουβέντους – Ρεάλ: Αριθμοί και γεγονότα για τις φιναλίστ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ήταν 20 Μαΐου 1998, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης νικούσε 1-0 την Γιουβέντους -που στην δική της ενδεκάδα είχε τον Ζινεντίν Ζιντάν- και κατακτούσε στην “Αμστερνταμ Αρίνα” το 7ο Champions League της ιστορίας της.

Το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες και έκρινε τον τίτλο σημείωσε (66΄) ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, επιτρέποντας στους Μαδριλένους να επιστρέψουν μετά από 32 χρόνια στην… κορυφή της Ευρώπης.

Ακολούθησαν άλλα τέσσερις κατακτήσεις Champions League (με Βαλένθια το 2002, Λεβερκούζεν το 2002 και δύο με Ατλέτικο Μαδρίτης 2014 και 2017) και τώρα οι “μερένγγες” θα βρεθούν ξανά απέναντι στην Γιουβέντους στο Κάρντιφ, μετά από 19 χρόνια.

Για την “Γηραία Κυρία”, που στον πάγκο της στο Αμστερνταμ είχε τον Ματσέλο Λίπι (σε εκείνον της Ρεάλ καθόταν ο Γιουπ Χάικενς), ακολούθησαν δύο ακόμα χαμένοι τελικοί, με Μίλαν στο Μάντσεστερ (2003) και Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο (2015).

Η Juventus έχει δώσει 8 τελικούς και κέρδισε μόλις τους δύο, η Real Madrid 14 και πανηγύρισε στους 11. Από την Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το χθεσινό ματς, λείπει μόλις ένα γκολ για να φτάσει τα 500 στην κορυφαία διοργάνωση.

Η ομάδα του Ζιντάν θα προσπαθήσει να κάνει κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει επαναληφθεί στο Champions League. Καμία ομάδα από την περίοδο 1992-93 που η κορυφαία διοργάνωση έγινε Champions League, δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, κάτι που έχει περιθώριο να κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 1990 η Μίλαν ήταν η τελευταία ομάδα που το κατάφερε, στο… παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τουλάχιστον δύο σερί τρόπαια είχαν καταφέρει να κατακτήσουν : Ρεάλ Μαδρίτης (πέντε σερί), Άγιαξ, Μπάγερν (από τρία σερί) Μπενφίκα, Ίντερ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μίλαν (από δύο σερί).

Η Γιουβέντους είναι η μόνη από τις δύο που μπορεί να κάνει το treble (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League): Η “βέκια σινιόρα” θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει τον τίτλο στην Serie A, ενώ θα παίξει στον τελικό του Coppa Italia (2.6.2017) απέναντι στην Λάτσιο. Το “treble” σημειώθηκε οκτώ φορές στην ιστορία, αλλά τέσσερις στις τελευταίες οκτώ σεζόν: Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2015, Ίντερ 2010 και Μπάγερν το 2013.

Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στο “Millennium Stadium” του Κάρντιφ θα πάρει 15,5 εκτ ευρώ,ενώ η φιναλίστ 11 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε