Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Επεισοδιακή διαδήλωση για τον Ηρακλή – “Καλύτερα να πάμε στα Σκόπια”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Περίπου 10.000 εξοργισμένοι φίλοι του Ηρακλή, ύψωσαν σημαία των Σκοπίων και διαμαρτυρήθηκαν για τον υποβιβασμνό της ομάδας τους. Μερίδα οπαδών επιτέθηκε στον Γιάννη Τάκη και τον απομάκρυνε με βίαιο τρόπο από το Κατσάνειο. Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής – Μένει ο Πανιώνιος!

Η αντίδραση των φιλάθλων του “Γηραιού”, μετά την σημερινή απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ που απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ και ουσιαστικά υποβίβασε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Football League ήταν αναμενόμενη.
 

Τόπος συνάντησης το Κατσάνειο. Η προσέλευση στο ραντεβού ήταν άμεση με τον αριθμό των φιλάθλων του Ηρακλή από την πρώτη στιγμή να ξεπερνάει τις 5.000. Μεταξύ των οπαδών βρέθηκαν και παίκτες της ομάδας. Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κανακούδης, Τσίτας και αρκετοί άλλοι έδωσαν το “παρών”.
 
Οι φίλοι του Ηρακλή εξοργισμένοι από τον υποβιβασμό της ομάδας τους, δεν δίστασαν να κρεμάσουνε και μία σημαία της χώρας των Σκοπίων συνδυάζοντάς την με σχετικό σύνθημα που φώναζαν.
 
Η σημαία τοποθετήθηκε στα κάγκελα του Κατσανείου με ουκ ολίγους από τους φιλάθλους του Ηρακλή να ζητούσαν από τους ιθύνοντες της ομάδας την μετακόμισή της στην γειτονική χώρα αναφέροντας πως “… τουλάχιστον εκεί θα μας σέβονται”.
 
Η κατάσταση έγινε έκρυθμη την στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο πρόεδρος του Ηρακλή Γιάννης Τάκης, αλλά και ο οικονομικός υπεύθυνος Αλέξης Κεσόπουλος. Και οι δύο, μάλιστα, δέχτηκαν επίθεση από μερίδα των φιλάθλων, οι οποίοι τους απομάκρυναν με βίαιο τρόπο από το χώρο του κλειστού. Το υπόλοιπο πλήθος πάντως αποδοκίμασε αυτή την ενέργεια.
 
Οι φίλαθλοι του Ηρακλή (στην συνέχεια έφτασαν τους 10.000)έκαναν έκαναν πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς το Δημαρχείο. Εντονη αστυνομική δύναμη συνόδευσε την πορεία, ωστόσο από το ξεκίνημα της έπεσαν χημικά και βόμβες κρότου λάμψης (η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και η κατάσταση λίγο θέλει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο).

Μικροεπεισόδια έγιναν και στην Αθήνα, όταν οπαδοί του Ηρακλή επιχείρησαν να μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί, κρατώντας γιαούρτια και πέτρες… Είχαμε 11 συλλήψεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε