Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

H Σιόν νίκησε την UEFA και αλλάζει το φετινό Europa!

ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Ελβετική ομάδα προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον της UEFA, κέρδισε την υπόθεση και αναγκάζει την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αλλάξει το φετινό Europa League ώστε να χωρέσει και τη Σιόν.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και ανοίγει ένα παράθυρο που είναι άγνωστο τι επιπτώσεις θα έχει για το κύρος της UEFA. Η Σιόν που είχε περάσει στους ομίλους του Europa League, είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια λόγω ένστασης που είχε κάνει η Σέλτικ για την παράνομη συμμετοχή 6 παικτών της Ελβετικής ομάδας.

Η Σιόν δεν κατέθεσε τα όπλα. Προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η βάση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι στην Ελβετία και κέρδισε.

Η UEFA είναι αναγκασμένη να χωρέσει και την Σιόν πλέον στο Europa League αλλά δεν θέλει να αποκλείσει την Σέλτικ. Έτσι μετά από σύσκεψη που έγινε σήμερα ανακοίνωσε στο επίσημο σάιτ της τους τρόπους που σκέφτεται για να συμμετάσχει η Ελβετική ομάδα στο Europa League.

Ο πρώτος είναι να ακυρώσει όλα τα ματς που έχουν γίνει στον 9ο όμιλο όπου συμμετέχουν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ουντινέζε, η Ρεν και η Σέλτικ, και να ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία με τη συμμετοχή και της Σιόν. Σε μία τέτοια περίπτωση θα επαναφέρει η UEFA το παλιό σύστημα διεξαγωγής, μόνο γι΄αυτόν τον όμιλο, και οι ομάδες θα δώσουν 4 ματς η κάθε μία.

Η επόμενη σκέψη της UEFA είναι να διατηρήσει τα αποτελέσματα του ομίλου, να βάλει και τη Σιόν στο παιχνίδι και να γίνουν αντί για 6 αγωνιστικές, 8.

Ακόμη μία σκέψη είναι να δώσει το εισιτήριο για τους “32” του Europa League στην Ελβετική ομάδα μέσω ίσως κάποιου αγώνα μπαράζ.

Για να γίνει το οτιδήποτε θα πρέπει να υπάρξει η έγκριση και των ομάδων που εμπλέκονται ενώ η UEFA θέλει την παρέμβαση του CAS για να ληφθεί η καλύτερη απόφαση, αρκεί βέβαια να τη δεχτεί και η Σιόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε