Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

H ευκαιρία που έχασαν οι Αγγελόπουλοι

H ευκαιρία που έχασαν οι Αγγελόπουλοι

Οι ψαράδες κλείνουν τα λιμάνια γιατί έχουν αιτήματα. Οι ναυτεργάτες κλείνουν σπίτια-όχι τα δικά τους- γιατί έχουν προβλήματα.

Οι μπαχαλάκηδες τα σπάνε, οι οπαδοί του Ηρακλή κλείνουν τα Τέμπη και οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού καταστρέφουν γήπεδο, αγώνα και ό,τι βρουν μπροστά τους γιατί αρνούνται να χάσουν. 

Κάνει λάθος η κυβέρνηση να αφήνει έτσι το ρημαδιό. Δεν είναι θέμα αστυνομικό αλλά πολιτικό. Οι μειοψηφίες που ασκούν βία σε ένα μείγμα διεκδικητικού μικροαστισμού και αρχαίας αριστερής παράδοσης δεν έχουν καταλάβει πως η μεταπολίτευση τελείωσε και πως ο Α. Παπανδρέου δεν είναι πια στη μόδα. Η κυβέρνηση ευθύνεται για τη διαφύλαξη του δημόσιου αγαθού της τάξης που καθημερινά αγνοείται από οποιονδήποτε το θελήσει. 

Το να κλείνουν τα Τέμπη γιατί μια ομάδα ποδοσφαίρου χρεοκόπησε μοιάζει αδιανόητο ιδίως μάλιστα όταν το γεγονός προαναγγέλλεται. 

Η στάση της κυβέρνησης, η άρνηση δηλαδή της ευθύνης του κράτους, μοιάζει σαν τους γονείς που τα παιδιά τους με διάφορες τρέλες τους καλούν να τα οριοθετήσουν κι αυτοί περιμένουν πότε τα μικρά θα κουραστούν. 

Εκείνα τα συμπαθή παιδιά του μπάσκετ, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχασαν χθες μια μεγάλη ευκαιρία. Να πάρουν την ομάδα και να φύγουν με το που έσκασε το πρώτο βαρελότο. Γιατί δηλαδή το να ρίχνεις βαρελότα είναι πράξη εναντίον του Παναθηναϊκού και όχι εξίσου και του Ολυμπιακού; Επειδή το πρεζόνι που το πετά φορά στο Φάληρο κόκκινα ; 

Να πάρουν την ομάδα και να φύγουν και να καλέσουν και τον Παναθηναϊκό να κάνει το ίδιο. Γιατί συνέχισαν; Αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός θα είχε νόημα το παιχνίδι; Ευτυχώς που έχασε και όλα τελείωσαν και πράσινα πρεζόνια δεν θα χρειασθεί να τα σπάσουν στο ΟΑΚΑ για εκδίκηση. 

Δεν τους καταλαβαίνω τους αδελφούς. Εκπροσωπούν αναντίρρητα νέα ήθη στο βάρβαρο χώρο που ονομάζεται ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Έχουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τη βρωμιά, που μια ιστορική ομάδα σαν τον Ολυμπιακό έχει μαζέψει σαν ταφόπλακα πάνω της, εκεί όπου το θράσος το είπαν παλικαριά, τον φανατισμό οπαδοσύνη, την αλητεία μαγκιά. 

Σε λίγο ο κόσμος θα αποστρέφεται ακόμη και την ιδέα του παιχνιδιού των αιωνίων. Οι στρατοί του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη τελειώνουν με τη μεταπολίτευση μαζί. Καιρός να πάμε παρακάτω. 

Κρίμα χθες είχαν την ευκαιρία και την έχασαν. Κι έτσι μπαίνουν κι αυτοί στο χορό των απορημένων αλλά εξ αντικειμένου μετόχων και υπευθύνων για το χάλι που εκείνοι έζησαν και εμείς είδαμε. 

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως θα κινηθούν γρήγορα στην κατεύθυνση του ξεκαθαρίσματος. Τρόποι υπάρχουν και τα λουλούδια με τα κόκκινα είναι γνωστά με όνομα και επώνυμο στον Πειραιά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε