Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΠΑΟ – Η συγγνώμη του Μαρινάκη και ο διάλογος με Γόντικα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μόλις 3 ΠΑΕ υπερψήφισαν την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός για τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το βίντεο υπεράσπισης του Ολυμπιακού – Σκέψεις ένστασης για την απολογία Μαρινάκη

Μήνυση Σισέ σε Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ικανοποιημένος από τον ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε αναφέρθηκε μετά το τέλος του ΔΣ στην επόμενη ημέρα της Σούπερ Λίγκας:

“Η πρόταση μομφής δεν έγινε δεκτή. Η Λίγκα συνεχίζει, ενωμένη, έχει πολλά θέματα. Χρειαζόμαστε ηρεμία για να συνεχίσουμε. Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε ήρεμα να πάρουμε αποφάσεις, και να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Άμεσα θα πάρουμε πολλά μέτρα. Ελπίζω στο επόμενο ΔΣ να είναι και ο Παναθηναϊκός. Η λίγκα είναι ενωμένη, συνεχίσουμε όλοι μαζί.”

Ο διάλογος Μαρινάκη – Γόντικα

Εντός του ΔΣ ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι αλλά ο Δημήτρης Γόντικας του είπε ότι πλέον είναι αργά.

Μαρινάκης: “Οι δηλώσεις μου ήταν λανθασμένες και προκλητικές. Έπειτα από επτά μήνες πίεσης μου βγήκε το οπαδικό συναίσθημα. Ζήτησα συγγνώμη και το ξαναλέω. Έκανα λάθος.”

Γόντικας: “Θεωρούμε προσχηματική τη συγγνώμη σας.”

Μαρινάκης: “Δεν είναι προσχηματική. Άνθρωπος είμαι και μου βγήκε το οπαδικό συναίσθημα περισσότερο από όσο έπρεπει.”

Γόντικας: “Είναι πολύ αργά για μεταμέλεια. Εμείς επιμένουμε στην πρόταση μομφής. Άλλωστε έχουμε την εξουσιοδότηση από το ΔΣ του Παναθηναϊκού.”

Μετά την καταψήφιση της πρότασης, φανερά ενοχλημένος ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχώρησε από το ξενοδοχείο πριν να ολοκληρωθεί το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας.

ΦΩΤΟ NEWSIT.

Ο Δημήτρης Γόντικας είπε μεταξύ άλλων: “Αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μία συνεδρίαση στην οποία προεδρεύει ο κύριος Μαρινάκης.”

ΦΩΤΟ NEWSIT.

Η πρόταση μομφής καταψηφίστηκε αφού μόλις 3 ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ, 5 λευκό και 8 κατά. Στο πλευρό του Παναθηναϊκού τάχθηκαν η ΑΕΚ και ο Άρης, ενώ λευκό ψήφισαν οι: Αστερας Τρίπολης, Ξάνθη, Λάρισα, Καβάλα, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης εξερχόμενος τόνισε: “Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τελεί υπό κρίση. Ψηφίσαμε υπέρ της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός κατά του πρόεδρου της Σούπερ Λιγκ, Βαγγέλη Μαρινάκη. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα το κάνουμε αν συνεχιζόταν η ίδια συμπεριφορά και συνεχίστηκε. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει διάθεση αλλαγής από πλευράς πολιτείας. Πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές.”

ΦΩΤΟ NEWSIT.

Ο Αχιλλέας Μπέος από την πλευρά του αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι ψήφισε κατά της πρότασης τόνισε μεταξύ άλλων: “Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εγώ πρότεινα, αν και δεν συζητήθηκε καν το θέμα, να γίνει πρωτάθλημα χωρίς αυτούς τους δύο.”

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη

Από την πλευρά της η Ξάνθη, με ανακοίνωση της καταδίκασε τα όσα έγιναν το Σάββατο στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά στήριξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

“Τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτά, έφεραν το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω.

Πριν λίγο καιρό το ποδόσφαιρο είχε πάει πολλά χρόνια πίσω, όταν οπαδοί κυνήγησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίκτες της ομάδας τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει καλές και μόνο καλές προθέσεις για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν δικαιούται να έχει παρά μόνο καλές προθέσεις, γιατί εάν δεν έχει καταλάβει μέχρι τώρα, ήρθε η στιγμή να το καταλάβει και αυτός, όπως και ο εκάστοτε Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ότι εκτός των άλλων, οι ως άνω παράγοντες επιτελούν πρωτίστως κοινωνικό έργο και είναι υπεύθυνοι έμμεσα ή άμεσα απέναντι στην κοινωνία και στα παιδιά που μεγαλώνουμε όλοι μας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε