Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Λέτο ο “πρωθυπουργός” – Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε, η ΑΕΚ… άργησε

Η χώρα μπορεί να ζει στο ρυθμό των πολιτικών εξελίξεων και να αναζητά το νέο Πρωθυπουργό της αλλά στη Σούπερ Λίγκα ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ένας. Ο Σεμπάστιαν Λέτο που σκόραρε δύο φορές στο αθηναϊκό ντέρμπι και έφερε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, 2 εβδομάδες πριν το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης. Η ΑΕΚ αντέδρασε μετά το 3-0, είχε 2 δοκάρια στο ματς και τελικά μείωσε σε 3-2 με τα γκολ των Μπέλεκ, Λεονάρντο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ μεταξύ οπαδών και αστυνομίας

Θ.Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να νικήσει 5-0

Κωστένογλου: Με πληγώνει η ήττα

Διάστρεμμα ο Λαγός – Τραυματίες κι άλλοι τρεις στην ΑΕΚ

Λέτο: Μου αρέσει να σκοράρω αλλά σημασία έχει η ομάδα

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι για 54΄λεπτά με τον Λέτο να συνεχίζει το εκπληκτικό σερί του και τον Κατσουράνη να πληγώνει την πρώην του ομάδα, αλλά η ΑΕΚ το πάλεψε το ματς μέχρι το τέλος. Εκτός από τα γκολ των Μπέλεκ και Λεονάρντο, είχε και δύο δοκάρια, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο φινάλε του αγώνα. 

Ο Λέτο έφτασε τα 10 τέρματα στη Σούπερ Λίγκα, σκόραρε σε 7ο συνεχόμενο ματς και αν βρει δίχτυα και στο Γ. Καραϊσκάκης τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κώστα και Ντέμη Νικολαϊδη και του Σιδέρη που έχουν σημειώσει γκολ σε 8 σερί αγώνες.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό αφού η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος με το σουτ του Κλέιτον που πέρασε λίγο άουτ.

 
Στο 10΄η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε με τον Λυμπερόπουλο, ενώ ο Σπυρόπουλος ένα λεπτό αργότερα γύρισε άσχημα τη μπάλα στον Κλέιτον και η ευκαιρία χάθηκε.
 
Στο 16′ ήταν η ώρα του Λέτο να μιλήσει για πρώτη φορά. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κατσουράνη και νίκησε εύκολα τον Αραμπατζή, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
 
Οι πράσινοι παρά τον ενθουσιασμό από το γρήγορο γκολ, έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή τα οποία όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει η ΑΕΚ.
 
Λίγο χώρο χρειάστηκε ο Λέτο για να χτυπήσει ξανά. Ο Κουίνσι πάσαρε στον Αργεντινό και αυτός με πολύ όμορφο σουτ σημείωσε το 10ο φετινό του τέρμα επιβεβαιώνοντας την εκπληκτική αγωνιστική του κατάσταση.
 
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς αν η μπάλα στην κεφαλιά του Κάλα δεν σταμάταγε στο δοκάρι.
 
Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν το σουτ του Λεονάρντο που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Καπίνο.
 
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και έφτασε σε τρίτο τέρμα.
 
Στο 54′ ο Κουίνσι σούταρε, ο Αραμπατζής απέκρουσε αλλά στην επιστροφή της μπάλας ο Κατσουράνης ανέβασε το δείκτη του σκορ.
 
Μετά το τρίτο τέρμα ο Παναθηναϊκός έριξε το ρυθμό του και η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 62′ κατάφερε να σκοράρει με τον Μπέλεκ να εκμεταλλεύεται την κεφαλιά πάσα του Καφέ και με σουτ να νικάει τον Καπίνο.
 
Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα η Ένωση άγγιξε το 3-2 αλλά η κεφαλιά του Λεονάρντο σταμάτησε στο δοκάρι του Καπίνο.
 
Οι πράσινοι βρήκαν χώρους αλλά ο Ζεκά και ο Λέτο σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
 
Αντίθετα ο Λεονάρντο στο 89′ με εξαιρετικό πλασέ έδωσε ελπίδες στην Ένωση που όμως στα λιγοστά λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.
 
Ο Παναθηναϊκός έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Γ. Καραϊσκάκης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (90′ Βιτόλο), Κουίνσι, Ζεκά (82′ Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον (69′ Καραγκούνης).

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας (56′ Λαγός και στο 77′ Γεωργέας λόγω τραυματισμού του Λαγού), Καφές, Μάκος (66′ Κάρλος), Βάργκας, Μπέλεκ, Λεονάρντο,  Λυμπερόπουλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε