Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Mπάγεβιτς: “Η αλήθεια είναι ότι είμαι αισιόδοξος”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90, θυμίζει στον τεχνικό της “ένωσης”, η ομάδα που “χτίζει” φέτος. “Την πιστεύω πολύ”, δήλωσε ο Σερβοέλληνας, ο οποίος ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου.

Φιλικό με την Καλλιθέα

Μέσα στις επόμενες δυο ημέρες αναμένεται να γίνει συζήτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Σταύρο Αδαμίδη για τα μεταγραφικά. Νέα Φιλαδέλφεια σημαίνει ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι μια οικογένεια. Αυτά είναι κάποια από τα σημεία που τόνισε ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων”, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3.

Το διάστημα που ήμασταν στην προετοιμασία και στην Αυστραλία είχαμε πάρα πολύ καλή συμπεριφορά αγωνιστική όλων των παικτών και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά όλο αυτό το διάστημα. Δεν θέλω να λέω μετά από αυτά τα παιχνίδια ότι είμαστε έτοιμοι… Είμαστε ακόμη στο διάστημα της προετοιμασίας, έχουμε ακόμη χρόνο, να δείξουμε πράγματα στο πρωτάθλημα, δεν θέλω  να λέω από αυτά τα παιχνίδια μεγάλα λόγια. Έχουμε δείξει στοιχεία πολύ καλά, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά. Περιμένουμε να είμαστε αυτοί που θέλουμε και αυτό που περιμένει ο κόσμος”, είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, όμως, δεν μπόρεσε να κρύψει την αισιοδοξία του: “Είμαι αισιόδοξος, αυτό είναι αλήθεια. Καθένας στην ομάδα έδειξε σοβαρότητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα παιχνίδια, στην προπόνηση, εκτός ξενοδοχείου. Τέτοιο κλίμα, τέτοια θέληση χρειάζεται για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Η ΑΕΚ είναι οικογένεια και θα συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό”.

Η διασφάλιση της ηρεμίας στην ομάδα είναι ένας από τους βασικούς στόχους και αυτό περνάει και μέσα από την πίστη σε κάθέναν από τους παίκτες. “Πιστεύω σε όλους τους παίκτες, όχι μόνο σε Σκόκο και Τζιμπούρ. Για μένα είναι σημαντικός κάθε παίκτης. Αφήσαμε πίσω μια πολύ δύσκολη χρονιά, που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί, γι’ αυτό και κάναμε συζητήσεις και έχουμε πει ορισμένα πράγματα από την αρχή και συμφωνήσαμε όλοι”.

“Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί”

Είμαστε σε ένα δρόμο πάρα πολύ καλό, δε θυμάμαι να ήταν τόσο καλά στα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να χαλάσει τίποτα. Τώρα αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα τίτλο, φυσικά το θέλουμε πολύ και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε. Όλοι αυτό ζητούν, και ο πρόεδρος και εμείς οι ίδιοι. Η τωρινή ΑΕΚ μου θυμίζει πολύ την ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90 και την πιστεύω πάρα πολύ”, δήλωσε όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας.

“Θα γίνει ο,τι χρειάζεται στον μεταγραφικό τομέα”

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρθούν οι αποφάσεις για το αν θα υπάρξουν προσθήκες ή αποχωρήσεις, στην ΑΕΚ: “Δεν έχω ακόμη μιλήσει με τον κύριο Αδαμίδη για τα μεταγραφικά. Θα συζητήσουμε αύριο, μεθαύριο και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει. Θα είναι ΄πολύ καλό για εμάς να μείνουμε έτσι, ξέρουμε τις δυνατότητες που έχουμε. Αν προκύψει κάτι που μας αναγκάζει να το κάνουμε, αυτό το ξέρει ο πρόεδρος”, τόνισε ο Μπάγεβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ: “Είναι πολύ καλές, όλοι μαζί προσπαθούμε. Ενωμένοι όλοι για την ΑΕΚ. Δε γίνεται αλλιώς. Συζητάμε και ο καθένας από το δικό του πόστο προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Θέλουμε ησυχία και συνθήκες που θα μας δίνουν αποτελέσματα, για να φτιάξουμε την πιο δυνατή ομάδα”.

Τέλος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε και για τη σημασία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια: “Για μένα δεν υπάρχει πουθενά αλλού. ΑΕΚ σημαίνει Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν υπάρχει άλλο μέρος, πρέπει η ΑΕΚ να έχει σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε