Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντέταρι για Κοσκοτά: “Ο τρελός που έδωσε 18 εκατ. και ξεχρέωσε την Άιντραχτ”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Λάγιος Ντέταρι παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στα χρήματα του Κοσκωτά που τον έφεραν στον Ολυμπιακό και τον έκαναν έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο.

Ο σούπερ σταρ της Ουγγαρίας τη δεκαετία του ’80 μίλησε στο γερμανικό περιοδικό “11 Freunde” , εξήγησε πώς η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό έσωσε την ιστορική Άιντραχτ Φρανκφούρτης και αποκάλυψε διάφορες ιστορίες της καριέρας του.

Ο Ντέταρι αναφέρθηκε αρχικά στο… ψήσιμο που του έκανε ο ίδιος ο Κοσκωτάς, που πήγε στη Φραγκφούρτη το 1988 και παρακολούθησε τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, στον οποίο η Άιντραχτ του Ντέταρι θριάμβευσε επί της Μπόχουμ. Ο Ούγγρος τόνισε πως ο Κοσκωτάς τον πλησίασε και του σιγοψυθίρισε: “Είσαι ο παίκτης μου, είμαι σίγουρος 100%”. Συγκρατημένη η πρώτη απάντηση του Μαγυάρου: “Θα πρέπει να το συζητήσετε με την ομάδα μου και με την ομοσπονδία”.

Πάντως, τα 18 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα έφεραν το πολυπόθητο “ναι” και τον παίκτη στον Ολυμπιακό, παρόλο που ο Ντέταρι διαβεβαίωνε τους οπαδούς της Άιντραχτ ότι είχε έρθει στην ομάδα “για να μείνει τέσσερα χρόνια”.

“Ποιός να φανταστεί ότι θα εμφανιστεί αυτός ο τρελός να δώσει 18 εκατομμύρια;”, τόνισε ο Ντέταρι, για να συμπληρώσει ότι “… για να σοβαρευτούμε: ο Κοσκωτάς μου συμπεριφέρθηκε άψογα. Τα 18 εκατομμύρια μοιράστηκαν στην ουγγρική ομοσπονδία και την Άιντραχτ Φραγκφούρτης». Και η αποκάλυψη: «Αυτά τα χρήματα έσωσαν από τη χρεοκοπία τον σύλλογο, ο οποίος είχε συσσωρεύσει πολλά χρέη για την ομάδα του στο χόκεϊ επί πάγου”.

Για τον… ιπτάμενο Μαγυάρο η προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα ήταν απότομη όταν, μετά την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Κοσκωτάς εξαφανίστηκε νύχτα στην Αμερική, ενώ άρχισε να ξεδιπλώνεται το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Παρόλα αυτά ο Ντέταρι -έχοντας πάρει και τα λεφτά του- έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Ελλάδα της εποχής: “Στη Γερμανία σπάνια παίζαμε με περισσότερους από 25.000 θεατές. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας έρχονταν 80.000. Μετά το ματς καθόμαστε δύο-τρεις ώρες στα αποδυτήρια, γιατί μας έκλειναν τον δρόμο. Κι όταν χάναμε μπορεί να μέναμε και επτά-οκτώ ώρες, γιατί φοβόμαστε να βγούμε. Αλλά ευτυχώς, σπάνια γινόταν αυτό”.

Τα χρήματα που έπαιρνε ο Λάγιος Ντέταρι στον Ολυμπιακό ήταν όσα έπαιρνε την ίδια χρονιά ολόκληρη η ομάδα στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης. “Ξαφνικά είχα γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες όλων των εποχών, πιο ακριβός και από τον Γκούλιτ” θυμάται.

Μιλώντας ωστόσο με απόλυτη ειλικρίνεια, τόνισε η μετακόμιση στην Ελλάδα δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά απόφαση της ουγγρικής ομοσπονδίας: “Ποτέ δεν ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, αλλά και σε αυτή τη μετακίνηση δεν είχα δικαίωμα λόγου. Με έστειλε η ουγγρική ομοσπονδία. Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω στη Γιουβέντους, όπου είχα υπογράψει προσύμφωνο”. Τελικά η ουγγρική ομοσπονδία προτίμησε τα 18 εκατ. του Κοσκωτά από τα 13 εκατ. της Γιουβέντους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε