Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Γκερέιρο διώχνει τον “εφιάλτη” – Χωρίς… ελπίδα η Κέρκυρα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΚ με σκορ 1-0 επί της Κέρκυρας χάρη στο τέρμα του Γκερέιρο (σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική). Πέμπτο ματς παραμένει δίχως ήττα η Ένωση, που δείχνει να διώχνει για πάντα τον… εφιάλτη του υποβιβασμού. Με 10 παίκτες από το 63′ ο “δικέφαλος”

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που θύμιζε… χωράφι, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα και συνέχισε το αήττητο σερί της για 5ο συνεχόμενο ματς

Η Κέρκυρα θέλησε εξ αρχής να δώσει χώρο στην ΑΕΚ και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα ήταν αυτή που είχε κλασική ευκαιρία στο 7′, όταν ο Κυβελίδης ηττήθηκε από τον Κωνσταντόπουλο, σε μία απίστευτη ευκαιρία για τους Φαίακες. Πέρα από αυτή τη φάση, η Ένωση είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης (πολύ μαχητικοί οι Κορδέρο, Μητρόπουλος και Φέτσης στον χώρο του κέντρου) και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 14′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκερέιρο.

Από το 20λεπτο όμως και μετά η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοση της και κέρδισε μέτρα προς την “κιτρινόμαυρη” εστία, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει εκεί με αξιώσεις. Πέρα από την φάση του 41′ όπου ο Φέτσης -μετά από εκτέλεση φάουλ- κινδύνεψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δεν είχαμε κάτι αξιόλογο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψης και πέρα από την φάση του 54′ -που η κούρσα του Φούντα πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Φέτση- οι Φαίακες βρίσκοντας σχεδόν μόνιμα στην επίθεση. Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ομάδα του Λίνεν, αφού έμεινε με δέκα, μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Κορδέρο (63′). Η πίεση όμως που άσκησαν οι Φαίακες δεν ήταν αποτελεσματική, με την ΑΕΚ να κρατά το αποτέλεσμα με ευκολία.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης (24’ λ.τ. Γκέσιος), Βενέτης, Μοντέιρο, Ζουμπουλάκης, Ηλιάδης, Μπουκουβάλας, Κρητικός (73’ Στάμου), Γιάντσης, Λεόν, Κυβελίδης 

Στον πάγκο έμειναν οι: Στρατηλάτης, Πετρούσης, Τσοκάνης, Βασιλόγιαννης, Αθανασίου 

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κορδέρο, Γκερέιρο (84’ Κατίδης), Φούντας (88’ Τσούπρος), Φουρτάδο (73’ Τσίτας) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Παυλής, Καραλής, Τσουκαλάς 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών) 
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας) 

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε