Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Ρίβερς… αφηνιάζει με Ολυμπιακό και σκέπτεται την ανανέωση συμβολαίου!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι νταμπλούχος Ελλάδας. Μετά από δύο νταμπλ Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2015, 2016), ένα Supercopa Ισπανίας (2014) και έναν τίτλο Euroleague (2015) κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό, το ξανάκανε!

Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ, με 13 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα, τα οποία πέτυχε σε στιγμές που οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούσαν αντεπίθεση! «Δεν ξέρω τι είναι αυτό με την ερυθρόλευκη ομάδα που με κάνει και τρελαίνομαι» δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ και απέδωσε την επίτευξη του μεγάλου στόχου στο γεγονός πως «μείναμε ενωμένοι τις δύσκολες στιγμές!»

Θα μείνει στον Παναθηναϊκό; «Θα δούμε το καλοκαίρι,» απάντησε στην κάμερα, αλλά το ρεπορτάζ λέει πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού του πρότεινε να φτιάξουν άμεσα νέο συμβόλαιο (το νυν έχει οψιόν για ΝΒΑ), κάτι που o “K.C.” θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες!

 

 

Φαίνεται πως απέναντι στον Ολυμπιακό βγάζεις τον καλύτερο εαυτό σου…

«Όλοι μου το λένε! Δεν ξέρω τι είναι αυτό με την ερυθρόλευκη ομάδα που όταν την αντιμετωπίζω με κάνει και τρελαίνομαι! Πριν φύγω από το σπίτι, η γυναίκα μου είπε να περάσω καλά. Αισθάνθηκε ότι θα έβαζα πίεση στον εαυτό μου να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα όλη τη σεζόν. Ηθελα, λοιπόν να έρθω εδώ, να απολαύσω το παιχνίδι και να φύγω πρωταθλητής Ελλάδας».

 

 

Περιέγραψέ μου το συναίσθημα του να είσαι πρωταθλητής

«Είναι εξαιρετικό! Πριν δύο σεζόν κατέκτησα τον τίτλο της Euroleague, πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι απίστευτο συναίσθημα, ειδικά όταν το κατακτάς μέσα στο ΣΕΦ, στην έδρα του αντιπάλου. Το πρωτάθλημα Ελλάδας είναι σε υψηλή θέση στο “αρχείο” των επιτυχιών μου, λοιπόν, δίπλα σε αυτό του 2015».

 

 

Πότε αρχίσατε να πιστεύετε πως θα μπορούσατε να είστε εσείς οι πρωταθλητές Ελλάδας;

«Το πιστεύαμε από την πρώτη ημέρα. Από τον πρώτο τελικό που ήρθαμε εδώ είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, όπως και στο τρίτο τελικό στο ΣΕΦ. Δεν τα καταφέραμε, όμως. Διατηρήσαμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε πάντως, νικώντας στην έδρα μας και να κάνουμε το σωστό, το “break”, στον τελευταίο αγώνα. Τώρα είμαστε πρωταθλητές!»

 

 

Ποια ήταν τα “κλειδιά” της άνετης επικράτησης στον 5ο τελικό;

«Η άμυνα και το να είμαστε οι εαυτοί μας. Να είμαστε αρκετά έξυπνοι στην έξυπνοι, αλλά η άμυνά μας ήταν… ασύλληπτη στην 3η και 4η περίοδο του 5ου τελικού».

 

 

Θα έλεγες πως ο Ολυμπιακός ξέμεινε από ενέργεια;

«Δεν είμαι σίγουρος. Είναι σίγουρα μια μεγάλη ομάδα. Δεν μπορείς να εφησυχάσεις απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Είναι προπονημένοι και προετοιμασμένοι καλά. Πιστεύω πως με το πέρασμα του χρόνου… εξουθενώθηκαν. Όπως και να έχει, τους σεβόμαστε και μας σέβονται. Όλα είναι ρευστά, πολλά μπορεί να συμβούν σε μία σειρά τελικών. Εμείς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, το θέλαμε πολύ και ήρθαμε εδώ και το τελειώσαμε».

 

 

Μία μακρά και κουραστική σεζόν έλαβε τέλος. Τώρα που κοιτάς πίσω πια είναι τα θετικά αυτής της ομάδας;

«Είμαστε πάντα ενωμένοι τις δύσκολες στιγμές. Το κάναμε αυτό. Όταν τα πράγματα ήταν άσχημα, ήμασταν όλοι μαζί! Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά δεν τα παρατήσαμε και πετύχαμε το βασικό μας στόχο: από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο της Euroleague, να στεφθούμε πρωταθλητές Ελλάδας».

 

 

Η πρώτη εμπειρία σου υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τσάβι Πασκουάλ πως ήταν;

«Είναι διαφορετικός! Με αφήνει να είμαι ο εαυτός μου. Μας αφήνει όλους μας να είμαστε ελεύθεροι. Ξέρει το παιχνίδι μας, μας ξέρει καλά, έχει δυνατό μπασκετικό μυαλό. Για μένα, που έπαιζα επί δύο χρόνια αντίπαλός του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. ο Πασκουάλ ήταν τεχνικός της Μπαρτσελόνα), είναι εκπληκτικό που ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον Παναθηναϊκό. Βάζουμε το μυαλό μας μαζί, συνεργαζόμαστε πολύ καλά, είναι μία μεγάλη και ισχυρή ένωση!»

 

 

Οι φίλαθλοι να περιμένουν να σε δουν να επιστρέφεις αυτό το καλοκαίρι K.C.;

«Δεν ξέρω! Δεν ξέρω… θα δούμε τι θα συμβεί το καλοκαίρι».

Πηγή: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε