Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι εξηγήσεις Λιανού για τον Καββαδά: Ήταν παιχνίδια “αιωνίων”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου σε συνέντευξη Τύπου εξήγησε πως εξελίχθηκε η υπόθεση Καββαδά σε σήριαλ του καλοκαιριού.

Παρουσίασε τη “χρυσή” φανέλα ο Ολυμπιακός – Δείτε ΦΩΤΟ

Ο Ηλίας Λιανός κατηγόρησε τον Ολυμπιακό για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα, εξήγησε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ποτέ πρόταση ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα Περπέρογλου.

“Να είμαι ειλικρινής ο βασικός λόγος που ήθελα να πω δύο λόγια σήμερα είναι για την ιστορία του Καββαδά, αλλά και γιατί για εμάς είναι πρωταρχικός στόχος να πούμε για τον Πανιώνιο. Αποφάσισα να τοποθετηθώ επισήμως γιατί έχω βαρεθεί να ακούω τις θέσεις των ενδιαφερομένων, μέσω των εκπροσώπων του Τύπου. Θα ήθελα να βγει κι ο Ολυμπιακός για να πει τη γνώμη του, γιατί αυτή τη στιγμή μόνο αυτός ενδιαφέρεται.

Στην αρχή υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός και κανένας άλλος, μάλιστα εγώ είχα ρωτήσει, όπως και στην περίπτωση του Περπέρογλου που με είχε στενοχωρήσει, τον Καββαδά σε ποια ομάδα ήθελε να πάει. Μου είπε: “Δε με πειράζει”. Δυστυχώς και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός επέλεξε να μιλήσει με τον παίκτη, πριν μιλήσει με το σωματείο. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό.

Όλα τα χρόνια κάνω deals. Δυστυχώς έτσι δε γίνονται διαπραγματεύσεις, μέσω του Τύπου. Είχα δεχτεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, μου είχαν κάνει μία πρόταση, την είχα αποδεχτεί. Για να πληρωθεί κι ο Ιωνικός μου ζητήθηκε μία έκπτωση 20.000 ευρώ. Μόνο… τραβεστί δεν με βγάλανε ότι είμαι στη Συγγρού. Είχα δεχτεί να προχωρήσει η μετεγγραφή. Για 10 ημέρες ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, μόνο μίλησα μαζί τους και τίποτα περισσότερο. Ξαφνικά εμφανίστηκε και πάλι ο Ολυμπιακός.

Εκείνη τη στιγμή πήρα την απόφαση να μη προχωρήσω. Παράλληλα ήρθε κι η επιθυμία του παιδιού να πάει στον Ολυμπιακό, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε να μείνει -και για το δικό του καλό- στην ομάδα. Μετά μιλήσαμε με τον Ολυμπιακό για να τον πάρει του χρόνου. Κι ενώ συμφωνήσαμε, δεν υπήρξε επίσημη πρόταση. Το τελείωσα οριστικά το θέμα. Εμφανίστηκε την περασμένη Κυριακή ο μάνατζερ του παίκτη που μου είπε “Θα τον έδινες τώρα τον παίκτη για παραπάνω χρήματα;”. Τελευταία φορά απάντησα “Ναι”. Ρώτησα αν το ξέρει ο Ολυμπιακός και μου είπε φυσικά ότι το θέλει. Ζήτησα πια κάτι εγγράφως γιατί είχα βαρεθεί μ’ αυτή την υπόθεση. Με τον γνωστό τρόπο “κύκλοι Ολυμπιακού” έγινε γνωστό ότι ζητάω τρελά λεφτά. Ο όλος τρόπος χειρισμού απ’ την πλευρά τους μου αφήνει πολλές απορίες κι ειδικά γιατί είναι επιχειρηματίες.

Ξέρω ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις παίζει ρόλο κι ο κόσμος. Ο Πανιώνιος δεν είναι καμιά ομαδούλα, ούτε θυγατρική κανενός. Και στην περίπτωση του Περπέρογλου είχε γίνει το ίδιο. Ο παίκτης θα μείνει στον Πανιώνιο ό,τι και να γίνει. Εξέφρασε να πάει του χρόνου στην ομάδα, για να πάρει εμπειρίες και να είναι πιο έτοιμος. Το μετέφερε μέσω του ατζέντη του στον Ολυμπιακό. Έχει κλείσει το θέμα. Μπορεί να έχει κάνει κακό στον παίκτη όλο αυτό το θέμα. Αν του έχει κάνει κακό, δεν ακολούθησα την εύκολη λύση να τον πουλήσω. Το παιδί λέει και στο τεχνικό επιτελείο ότι ήταν το καλύτερο δυνατό για εκείνον κι ελπίζω να ισχύει και για τον ίδιο.

Τον ήθελαν μόνο για του χρόνου και όχι για φέτος. Ζήτησα μόνο κάτι εγγράφως γιατί από εμένα δεν υπήρχε καμία επαφή με εκπρόσωπο του Ολυμπιακού. Καλό είναι σκεφτόμαστε και τους ανθρώπους και τις ζωές τους, πριν απ’ τα σωματεία. Έκανα συνάντηση με τον κ.Σκινδήλια μετά την πρώτη φορά, προσπαθούσαμε να τα βρούμε με τον παίκτη και γι’ αυτό είχαμε χαθεί. Και τους είπα ότι μόνο για του χρόνου θα μπορούσε να τον πάρει. Στην αρχή είπαν “Ναι”, μετά είπαν “Όχι”. Έχει γίνει το σίριαλ του καλοκαιριού.

Υπήρχε συμφωνία, πριν εξαφανιστεί για 10 ημέρες ο Ολυμπιακός. Δεν μας ενδιαφέρει στον Πανιώνιο τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Ποτέ δεν έγινε επίσημη προσφορά απ’ τον Παναθηναϊκό. Έχω μάθει να λειτουργώ χωρίς διαπραγματεύσεις μέσω των εκπροσώπων του Τύπου. Εγώ πλήρωσα για να πάρω τα δικαιώματά του. Οφείλει να το σεβαστεί όλος ο κόσμος αυτός. Γι’ αυτό πρώτα μιλάει κανείς με την ομάδα και μετά με τον παίκτη. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα μάλλον γίνονται διαφορετικά τα πράγματα.

Με στενοχωρεί πολύ η δήλωση του Περπέρογλου. Δεν του ‘κατσε κι άσχημα ότι δούλεψε τόσα χρόνια με τον Ομπράντοβιτς. Τώρα αν τον είχαν πιάσει ή όχι τότε, δεν το γνωρίζω. Το ίδιο πράγμα είχα κάνει και τότε, είχα κοστολογήσει τον παίκτη.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε