Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολοταχώς για Ευρώπη ο Βόλος – Παλικαρίσιο “διπλό” του Άρη στην Τρίπολη – Ο ΠΑΟΚ έφερε ΤΟΥΜΠΑ την ΑΕΛ

Φωτο Eurokinissi
Φωτο Eurokinissi
Η ομάδα της Μαγνησίας πήρε άνετη νίκη επί της Skoda Ξάνθη (3-0) και βρίσκεται μία ανάσα από την έξοδο στην Ευρώπη. Το… παλεύει ακόμα ο Άρης για τα πλέι οφ, αφού πήρε “μεγάλο” διπλό στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης (2-1), ανατρέπoντας το σκορ με δέκα παίκτες. Οι Αρκάδες βρίσκονται μία ανάσα απ’ τον υποβιβασμό, όπως και η Λάρισα που ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-0).
Η ομάδα της Θεσσαλίας διέλυσε με 3-0 την Ξάνθη, αποτέλεσμα που κατά μεγάλο ποσοστό την στέλνει στα πλέι οφ, αφού δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε έχει πέντε βαθμούς παραπάνω από τον Άρη.
 
Οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ στο 34΄, όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ και ο Σανκαρέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σολάκης στο 62′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ οτο τέρμα του τομάς (83’0, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ολυμπιακού.
 
Ο… μεταμορφωμένος Άρης, με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, έφυγε με το “διπλό” από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης και διατήρησε τις επλίδες του για την είσοδο στα πλέι οφ. Απογοήτευση απ την άλλη στην πλευρά των Αρκάδων, που δεν κατάφεραν να εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν για μεγάλο διάστημα, ενώ έχασαν πέναλτι στο 89’.
 
Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 35’. Ο Ουριμπάρι εκτέλεσε φάουλ και ο Ορόθκο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, με την αποβολή του Καστίγιο (πάτησε τον Μπαστία σε μια διεκδίκηση της μπάλας).
 
Ο Άρης όμως δεν το έβαλε κάτω και έκανε την ανατροπή. Ο Κόκε από το σημείο του πέναλτι έκανε στο 44′ το 1-1, ενώ στο 65′ ο Νίκος Λαζαρίδης “κάρφωσε” την πρώην ομάδα του.
 
Όλα τα… λεφτά η ερχόμενη αγωνιστική για Άρη και Ολυμπιακό Βόλου, που θα τεθούν αντιμέτωποι στο “Κλ. Βικελίδης”.
 
Στην Τούμπα, ο Αθανασιάδης λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και κατά μεγάλο ποσοστό έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα της Λάρισας για παραμονή στην κατηγορία.
 
Παρά την κρισιμότητα του ματς, η ΑΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έτσι πρέπει σιγά σιγά να σκέφτεται την επόμενη χρονιά στην Football League. Απ’ την άλλη ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ετοιμάζεται για να συμμετάσχει στα πλέι οφ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε