Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός… ένα βήμα πριν από τη νέα σεζόν

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Για τη νέα σεζόν στο μπάσκετ μίλησαν οι “αιώνιοι” που θα αναμετρηθούν σύντομα. Στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό σχολίασαν το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Οι Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Σφαιρόπουλος, Νικ Καλάθης και Αργύρης Πεδουλάκης μίλησαν στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

«Πέρσι καταφέραμε κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ και ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Πήραμε το πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Φέτος, όμως, είναι μια νέα αρχή και όλα ξεκινούν από την αρχή. Θα παλέψουμε και φέτος για να καταφέρουμε το καλύτερο για την ομάδα. Στόχος μας είναι να ενταχθούν τα νέα παιδιά στην φιλοσοφία της ομάδας και όλοι μαζί, όπως πάντα, να παλέψουμε για τους στόχους μας. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, το είδαμε και πέρσι αυτό, το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί για να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να έχουν υγεία, χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα. Ελπίζω και εύχομαι να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα χωρίς επεισόδια, φαινόμενα βίας και άσχημες συμπεριφορές και όλες οι ομάδες να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους. Σε ό,τι αφορά την ομάδα μας, γνωρίζουμε πως όλοι αρχίζουμε και φέτος από την ίδια αφετηρία. Αλλάξαμε λίγους παίκτες ώστε να συνεχίσουμε το πλάνο και την φιλοσοφία που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε και φέτος την προσπάθεια μας και στο τέλος της σεζόν, να δούμε τι καταφέραμε. Αυτό που εύχομαι είναι να έχουμε υγεία και τύχη».

Την αισιοδοξία του εξέφτρασε ο Αργυρης Πεδουλάκης. “Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια εξυγίανσης των ομάδων. Στο πρωτάθλημα της Basket League μπαίνουν άνθρωποι που με σοβαρότητα προσπαθούν να βρουν χρήματα για να κρατήσουν τις ομάδες “ζωντανές” με… υγιή τρόπο. Περνάμε ένα μεταβατικό στάδιο το οποίο προέρχεται από την κοινωνία και την οικονομία, αλλά νομίζω πως και πάλι θα τα καταφέρουμε. Πρώτα απ’ όλα γιατί υπάρχει αγάπη για το μπάσκετ, υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία και γίνεται σοβαρή δουλειά στις μικρές ηλικίες σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι το μπάσκετ να δίνει δύο ώρες χαρά στον κόσμο και να ξεχνά τα προβλήματα που έχει. Καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες με υγεία”, δήλωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, ενώ ο Νικ Καλάθης ανέφερε ότι “τη σεζόν που ξεκινά θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Εύχομαι αυτή τη σεζόν να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, ο οποίος είναι και ο στόχος μας, όπως κάθε χρονιά. Από εκεί και πέρα, εύχομαι στους Έλληνες φιλάθλους να απολαύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιά όμορφο μπάσκετ διασκεδάζοντας με το άθλημα. Σε ό,τι αφορά τους φίλους της ομάδας μας, ξέρουμε ότι θα μας υποστηρίξουν από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν και εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να τους προσφέρουμε χαρά”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε