Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάνω από 10.000 πέρασαν από τον Θόλο του Μαραθωνίου

Τις προβολές εντυπωσιακών video στον «Θόλο του Μαραθωνίου» με τις οποίες ζωντάνεψε η ιστορία της Μάχης του Μαραθώνα και του Μαραθωνίου, τα παιχνίδια γνώσεων, αλλά και τις ομιλίες της Μαρίας Πολύζου* παρακολούθησαν το τετραήμερο Πέμπτη-Κυριακή συνολικά πάνω από 10.000 συμμετέχοντες στους αγώνες και επισκέπτες.

Από εκεί πέρασαν και τουλάχιστον 500 παιδιά από σχολεία (1ο Γυμνάσιο Ρέντη, 2ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, 2o Γυμνάσιο Αθηνών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης), καθώς και από τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Καματερού, τους Προσκόπους Πειραιά και Καλλιθέας και την Κιβωτό του Κόσμου).

Από το Θόλο πέρασαν, επίσης, όλα τα μέλη της AIMS (Association of International Marathons and Distance Races), η οποία εγκαινίασε την Πέμπτη τα νέα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα και πραγματοποίησε το 5ο Συμπόσιο στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου.

Πλήθος κόσμου πέρασε και από το περίπτερο της ΟΠΑΠ Α.Ε. που είχε στηθεί απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, μεταξύ αυτών και οι μεγάλοι νικητές (Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ, νικητής Μαραθωνίου, Ελφνέσε Γιάντο, νικήτρια Μαραθωνίου, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Πανελληνιονίκης Μαραθωνίου και Δημοσθένης Ευαγγελίδης, 3ος στον Πανελλήνιο Μαραθώνιο) του 29ου Κλασικού Μαραθώνιου, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Σπανουδάκης, ενώ υπέγραψαν αυτόγραφα σε εκατοντάδες θεατές του Κλασικού Μαραθωνίου.

Να σημειωθεί ότι τον Κλασικό Μαραθώνιο μετέδωσε απ’ ευθείας και η ΟΠΑΠ TV, σε ένα …μαραθώνιο πρόγραμμα στο οποίο προβλήθηκαν πολλά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από όσους μετείχαν στην διπλή αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

* (πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού – η οποία κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή και το πανελλήνιο ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε