Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέρασε η μπόρα; Βάλσαμο… η τριάρα της ΑΕΚ με Πλατανιά

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ενα αρκετά βαρετό ματς ως το 77′ είχε συγκλονιστική κατάληξη, ειδικά για την ΑΕΚ που βρήκε τρεις φορές δίχτυα στο τέλος και νίκησε τον Πλατανιά 3-0, στο ΟΑΚΑ.

Το live.

Η Ενωση ύστερα από τρία άσχημα αποτελέσματα επέστρεψε στις νίκες, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ομως, με πείσμα κυνηγούσε ως το τέλος τους τρεις βαθμούς της νίκης και δικαιώθηκε. Οι λιγοστοί οπαδοί της ΑΕΚ που… λούστηκαν με βροχή δεν σταμάτησαν να της ζητούν ένα γκολ και όσοι άντεξαν στο ΟΑΚΑ χάρηκαν την τριάρα.

Ο Πλατανιάς στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος και δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο με τα σουτ των Αραβίδη και Αλμέιδα στο 23′ και στο 28′, μόνο.

Η αποκαρδιωτική εικόνα της Ένωσης ενόχλησε τους οπαδούς που με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου κάποιοι αποδοκίμασαν τους παίκτες.

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά. Ως το 77′. Τότε άλλαξαν όλα. Επειτα, από μία στημένη φάση ο Πέτρος Μάνταλος κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Σωτηρίου (η μπάλα βρήκε πάνω του και χρεώθηκε το αυτογκολ).

Ο Αραβίδης που άκουσε και την… ψαλμωδία του Δημήτρη Μελισσανίδη μέσα στην εβδομάδα ήταν ο παίκτης που σφράγισε τη νίκη στο 87΄, ύστερα από την προσπάθεια του Μάνταλου. Εκανε από κοντά το 2-0.

Ο Μάνταλος τελείωσε τον αγώνα στο ’90 στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σωτηρίου που έμεινε… άγαλμα.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63΄ Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Μάνταλος, Πατίτο (90΄+2 Τσέλιος), Αλμέιδα (63΄ Πέκχαρτ)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80΄ Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67΄ Μενδρινός), Ντεβέσα (67΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε