Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος για το… ντοπέ χρυσό – “Ανοησίες” και “καλά ξεκουμπίδια”

Πόλεμος για το… ντοπέ χρυσό – “Ανοησίες” και “καλά ξεκουμπίδια”

Η Ναντζέγια Όσταπτσουκ αρνήθηκε πως έχει κάνει χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας και χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα λέγονται για αυτήν. Την ίδια ώρα η Βάλερι Άνταμς που βρέθηκε ξαφνικά με το χρυσό μετάλλιο στην σφαίρα… ευχήθηκε στην συναθλήτρια της “Καλά ξεκουμπίδια”.

Την έκπληξή της για την υπόδειξή της ως «ντοπέ» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την επακόλουθη αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε η Ναντζέγια Όσταπστσουκ, η οποία στον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε ύστερα από τη νίκη της στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας μεθενελόνης. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε αυτό το αποτέλεσμα, θα ήμουν ηλίθια να πάρω μια τέτοια ουσία πριν τους Αγώνες τη στιγμή που ξέρω ότι είναι τόσο εύκολο να ανιχνευθεί» είπε η Λευκορωσίδα για να προσθέσει:«Ανοησίες! Εξετάζομαι κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα!». 

Πλέον το πιο σημαντικό για την Όσταπτσουκ είναι η αποκατάσταση του ονόματός της: «Εύχομαι το καλύτερο. Θέλω τώρα να καθαρίσω τη φήμη μου. Είμαι τόσα χρόνια στον αθλητισμό και ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιες κατηγορίες. Και τώρα ύστερα από το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός και το χρυσό μετάλλιο… Δεν το καταλαβαίνω!». 

Παράλληλα έντονη η αντίδραση και της Βάλερι Άνταμς. Η Νεοζηλανδή, χρυσή ολυμπιονίκης στη σφαίρα, πλέον, μετά την αφαίρεση του μεταλλίου από την Όσταπτσουκ σχολίασε την απόφαση για τη Λευκορωσίδα αντίπαλό της με το γλαφυρό… «καλά ξεκουμπίδια!». 

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η Άνταμς κυρίαρχη του αγωνίσματος τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούσε να πιστέψει τα νέα που της ανακοινώθηκαν από την ολυμπιακή επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας ότι της απονέμεται τελικά το χρυσό μετάλλιο λόγω της υπόθεσης ντοπαρίσματος της Όσταπτσουκ. 

Γρήγορα όμως ξαναβρήκε τα λόγια της σχολιάζοντας: «Καλά ξεκουμπίδια! Δεν πρόκειται να σπαταλήσω ούτε ίχνος ενέργειας ή άλλη ανάσα μου για αυτή!». 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε