Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σάντος: Τώρα που προκριθήκαμε, θα μιλήσω για ανανέωση συμβολαίου

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως μόλις επιστρέψει από την Πορτογαλία θα συζητήσει με τον κ. Πιλάβιο για την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια να αγωνιστεί με την Γαλανόλευκη.
 
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sport 103 FM”, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για τι περιμένει από την παρουσία του ανιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της πιθανής ελληνοποίησης του Βιεϊρίνια και της κλήσης του στην Εθνική, αλλά και το θέμα της ανανέωσής του συμβολαίου του με την ΕΠΟ.
 
Τα πιο σημαντικά σημεία των δηλώσεων του Σάντος:

Για τις επόμενες σκέψεις με την Εθνική, έχοντας πάρει την πρόκριση στο EURO: ” Από τη στιγμή που πετύχαμε το στόχο μας να πάρουμε το εισιτήριο για το EURO θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατότερο σύνολο. Θα δώσουμε φιλικά και θα δέσουμε την ομάδα, καθώς δεν έχουμε πολύ χρόνο μιας και θα είμαστε λίγες μέρες μαζί”.

Για το αν είναι δύσκολο να μην έχει καθημερινή επαφή με τους ποδοσφαιριστές σου: “Ήταν η πρώτη και η μεγαλύτερη δυσκολία και η διαφορά που έχω δει. Δυστυχώς του έχουμε μαζί μας λίγες μέρες ανά διαστήματα. Το κακό είναι ότι μπορεί να έρχονται από δύσκολα παιχνίδια και δεν μπορούμε από την πρώτη στιγμή να τους πιέσουμε. Ελπίζω χρόνο με το χρόνο να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να δέσουμε την ομάδα, να βρούμε τα κοινά σημεία των ποδοσφαιριστών”.

Για το ποιος είναι ο στόχος στο EURO 2012: “Δε θα ήθελα να μιλήσω για στόχους. Αυτό που θα ήθελα να δω εγώ είναι να δείξει στο Ευρωπαϊκό ότι άξιζε να βρίσκεται εκεί. Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική και αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι η δική μας ταυτότητα, το δικό μας ποδόσφαιρο και ότι σε κάθε παιχνίδι παίζει για τη νίκη. Θεωρώ ότι μπορούμε με αυτό τον τρόπο να περάσει την πρώτη φάση”.

Για το αν πέρασε από το μυαλό του ότι μπορεί να αποκλειστεί η Ελλάδα, όταν το σκορ ήταν 1-0: “Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου. Από τη στιγμή που παίζαμε εμείς, είχα εκεί το μυαλό μου και δε σκεφτόμουν αρνητικά. Ήμασταν ξεκάθαρα οι κυρίαρχοι σε όλον τον αγώνα, πετύχανε ένα τυχερό γκολ και πίστευα στους ποδοσφαιριστές μου ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ. Έχουμε έμπειρους παίκτες, παίξανε με μυαλό και πετύχαμε τα γκολ της πρόκρισης”.

Για το θέμα της ελληνοποίησης του Βιεϊρίνια: “Με τον Βιεϊρίνια δεν έχω μιλήσει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που π.χ δουλεύει στην Ελλάδα, δε νομίζω ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Αν τυχαίνει να έχει ρίζες ελληνικές τότε το δέχομαι. Από την άλλη ισχύει ότι αν αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς, όπως αν κάνει οικογένεια είναι πολύ λογικό να κληθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα, όπως να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδα, αν αναφερθούμε στον Βιεϊρίνια. Αυτή τι στιγμή δεν πληρεί τις προϋποθέσεις, αν γίνει αυτό τότε μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική”.

Για το μέχρι πότε θα μείνει στον πάγκο της Εθνικής: “Η αλήθεια είναι ότι εγώ ήμουν 100% συγκεντρωμένος στα παιχνίδια που έρχονταν και έτσι αναβάλαμε τις συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα. Τώρα που έχουμε περάσει στο EURO, θα επιστρέψω από την Πορτογαλία και θα συζητήσουμε με τον κ. Πιλάβιο”.

Για το αν ανησυχεί με όλα αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν επηρεάσουν τη δική του δουλειά: “Θα ήθελα να ευχηθώ να λυθεί το πρόβλημα. Πρώτα απ’ όλα για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί δε δείχνουμε καλό πρόσωπο στην Ευρώπη. Η Εθνική δε νομίζω ότι μπορεί να την επηρεάσει γιατί έχουμε δείξει ότι έχουμε μια καλή ομάδα, είμαστε δεμένοι και έχουμε δείξει ότι αφήνουν τα πάντα πίσω και επικεντρώνονται στην Εθνική”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε