Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στον οικονομικό εισαγγελέα οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ!

Στον οικονομικό εισαγγελέα οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ!
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2016 | 14:00
Πρώτη δημοσίευση: 30.11.2016 | 14:00

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία ενημέρωσε πως θα στείλει  τις προηγούμενες διοικήσεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στον οικονομικό εισαγγελέα για οικονομική υπόθεση ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

"Στις 07.11.2016 η εταιρεία «Εθνική Factors» εξέδωσε την υπ. αριθμ. 6687/2016 δικαστική διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,40 εκ. ευρώ εις βάρος της ΕΠΟ. Η διαταγή πληρωμής αφορούσε οφειλές της ΕΠΟ που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις, με αφορμή σύμβαση συνεργασίας για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών με την εταιρεία Eurostar (Travel Plan) από το έτος 2010 έως τον Ιούλιο του 2016, η οποία είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σύμβασης στην προαναφερθείσα εταιρεία και είχε σχετικά ενημερώσει την ΕΠΟ.

Η ενημέρωση αυτή υλοποιήθηκε μέσω 54 γραπτών αναγγελιών απαιτήσεων (η πρώτη εξ αυτών στις 06.04.2012), οι οποίες είχαν γίνει στην ΕΠΟ από την Eurostar (Travel Plan) και από την εταιρεία "Εθνική Factors Α.Ε.", όπου ρητά αναφέρετο ότι "μόνον η Εθνική Factors A.E. έχει δικαίωμα έκδοσης εξοφλητικής απόδειξης και μόνον η προς αυτήν καταβολή οδηγεί στην εξόφληση των, έναντι της επιχείρησής σας, εκχωρηθεισών απαιτήσεων".

Οι απαιτήσεις αυτές προέκυψαν λόγω του γεγονότος ότι για απόλυτα αδικαιολόγητο και ανεξήγητο ως τώρα λόγο, η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ αντί να καταβάλλει τις οφειλές, ως όφειλε, στην "Εθνική Factors Α.Ε.", τις κατέβαλε στην Eurostar (Travel Plan), με αποτέλεσμα να τις οφείλει στην "Εθνική Factors Α.Ε.".

Στις 21.11.2016 η ΕΠΟ έλαβε προσωρινή διαταγή αναστολής της διαταγής πληρωμής.

Ωστόσο χθες, 29 Νοεμβρίου 2016, η εταιρεία "Εθνική Factors Α.Ε." προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία απολύτως πληρωμή.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ήδη παραπέμπει τον φάκελο στους αρμόδιους Οικονομικούς Εισαγγελείς και κάθε άλλη αρμόδια οικονομική αρχή,και λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αναζήτηση των χρημάτων που κακώς καταβλήθηκαν, την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης.

Επιπροσθέτως, ενημέρωσε σχετικά τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια επιβολής της νομιμότητας και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο.

Η ΠΔΕ θα υλοποιήσει στο έπακρο την εκπεφρασμένη αρχή της FIFA και της UEFA για πλήρη προσήλωση στις αρχές διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, και θα εκπληρώσει απόλυτα την αποστολή της για πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που πλήττουν το ποδόσφαιρο".

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Παραίτηση  βόμβα  της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου με σοβαρότατες καταγγελίες Παραίτηση "βόμβα" της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου με σοβαρότατες καταγγελίες
  2. Συνελήφθησαν τρία άτομα για καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων Συνελήφθησαν τρία άτομα για καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων
  3. Ελευθεριάδης:  Καμία σχέση με την αναβολή των εκλογών ο Μελισσανίδης Ελευθεριάδης: "Καμία σχέση με την αναβολή των εκλογών ο Μελισσανίδης"
  4. ΕΠΟ: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Ελευθεριάδης!  Θεός τους μόνο το χρήμα ΕΠΟ: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Ελευθεριάδης! "Θεός τους μόνο το χρήμα"
  5. ΑΕΠΙ: Εντοπίστηκαν “ξεχασμένα” 12,5 εκατομμύρια ευρώ ΑΕΠΙ: Εντοπίστηκαν “ξεχασμένα” 12,5 εκατομμύρια ευρώ
  6. Αποκαλύψεις για ΕΠΟ: Κρυφές κάμερες στα γραφεία! Αποκαλύψεις για ΕΠΟ: Κρυφές κάμερες στα γραφεία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook