Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνήθεια η… ανατροπή – “Διπλό” στο φινάλε για ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει στην έδρα της Skoda Ξάνθης από το γκολ του Μάνταλου, αλλά τα τέρματα των Κατσουράνη (87′) και Λίνο (92′) έφεραν τη νίκη στον “Δικέφαλο του Βορρά” (2-1). Κακοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι, που όμως πέτυχαν την 17η ανατροπή τους τη φετινή σεζόν

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μετά από ένα νευρικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι δυο ομάδες αναλώθηκαν στο να πάρουν τον χώρο του κέντρου κι έτσι τα ηνία του παιχνιδιού η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό και θέαμα. Ξάνθη και ΠΑΟΚ δημιούργησαν τις πρώτες μεγάλε ευκαιρίες στο ματς (οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι), με τους Ακρίτες όμως να ανοίγουν το σκορ στο 13′ με την προσπάθεια του Μάνταλου (13′).

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην μπορεί να συνέλθει από το γκολ, οι γηπεδούχοι έκαναν παιχνίδι (ο Μάνταλος βρέθηκε σε καλή βραδιά) και μάλιστα άγγιξαν το 2-0 στο 25′, αλλά ο Γλύκος έδιωξε το σουτ του Σολάρι. Από εκείνο το σημείο και μετά ο “δικέφαλος του Βορρά” ανέβασε ρυθμό και έχασε διπλή ευκαιρία στο 34′ , ενώ και ο Λούκας στο 43′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέμα.

Η Ξάνθη έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ο “δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή της Ξάνθης, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και να απειλήσει. Τα νεύρα στην συνέχεια ήταν… τεντωμένα (πριν από την εκτέλεση ενός κόρνερ (67′) υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων), κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει πολύ ο ρυθμός του ματς.

Η είσοδος των Αθανασιάδη και Λίνο στο ματς έκανε πιο πιεστικό τον ΠΑΟΚ μπροστά, με τους Θεσσαλονικείς να φέρνουν το ματς στα ίσα με το τέρμα του Κατσουράνη (87′) και να παίρνουν τη νίκη στο φινάλε με τον Λίνο.

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Παϊτο (60’ Μπέρτος), Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Μάνταλος (80’ Κάλβο), Τριάδης, Σολάρι. 

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Σουάρες, Ράνος, Μαρίν, Τσαμούρης. 

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75’ Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσικάς (32’ Τζιόλης), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Βούκιτς, Στοχ (62’ Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης. 

Στον πάγκο: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Κάτσε, Πόζογλου. 

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου) 
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας) 
Γήπεδο: «Πηγάδια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε