Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγιαξ – Παναθηναϊκός: Άξιος της μοίρας του και αποκλεισμένος

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Ο κόσμος του έδωσε δυναμικό “παρών” στην “Άμστερνταμ Αρένα”, αλλά ο Παναθηναϊκός… δεν μπόρεσε ούτε τώρα και τους πίκρανε ξανά! Δυο λάθη -ένα από τον Στιλ και ένα από τον Χουλτ- “έφεραν” την ήττα του “τριφυλλιού” στην έδρα του Άγιαξ (2-0) και εξαφάνισαν κάθε μαθηματική ελπίδα που είχε το “τριφύλλι” για πρόκριση στους “32” του Europa League.

“Αντίο” και με… τη βούλα από την Ευρώπη είπε απόψε στο «Αμστερνταμ Αρένα» ο Παναθηναϊκός, όπου ηττήθηκε με 0-2 από τον Άγιαξ και η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Europa League με την Θέλτα στο Απόστολος Νικολαΐδης θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για το «τριφύλλι». Στο 39΄ ο Σένε και στο 50΄ ο Τέτε ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων.

Ο Άγιαξ ήταν η ομάδα που από την αρχή του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας, μη επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να αναλάβει πρωτοβουλίες, που έχανε με ευκολία την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Από το 20′ όμως και μετά τα πράγματα άλλαξαν, αφού οι “πράσινοι” ανέβασαν “στροφές” και -χωρίς να έχουν δεχθεί κάποια μεγάλη φάση στα καρέ τους- έκαναν την “Άμστερνταμ Αρένα” να… φοβηθεί.

Ο Ιμπάρμπο έγινε αποδέκτης της μπάλας στο 26′ μετά από κλέψιμο και πάσα του Βιγιαφάνιες, μπήκε από τα δεξιά, αλλά το σουτ του Κολομβιανού -από πλάγια θέση- βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ονανά και πέρασε άουτ!

Οι Ολλανδοί συνέχισαν να έχουν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, το “τριφύλλι” είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αλλά ο Στιλ έκανε μια από τις… γνωστές του γκέλες στο 39′ (η τρίτη του στη διοργάνωση). Ο Σένε εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση αριστερά, ο Στιλ έκανε λάθος εκτίμηση στην πορεία της μπάλας και το “Αίαντας” κατάφερε να κάνει το 1-0.

Τα… κρίσιμα λάθη από τους παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και στην επανάληψη, με τη νίκη να κρίνεται οριστικά στα πρώτα της λεπτά. Στο 50′ Ο Χουλτ έκανε κάκιστο κοντρόλ, ο Τετέ έβαλε την κόντρα και του έκλεψε τη μπάλα, με τον δεξιό μπακ του Άγιαξ να κάνει ωραίο συρτό σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα του Στραματσόνι, ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Σάμπα με τον Ιβάνοφ. Οι “πράσινοι” δεν έδειξαν βελτίωση στο παιχνίδι τους ούτε και με την είσοδο του Λεντέσμα στο παιχνίδι, δεν μπόρεσαν ούτε να κρατήσουν μπάλα αλλά και να δημιουργήσουν κι έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε