Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Απολαυστική η Βραζιλία – Στα προημιτελικά δια περιπάτου

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Μία καταπληκτική παράσταση από τους παίκτες του Ντούνγκα στο Έλις Παρκ που καθήλωσε τον κόσμο και θύμισε Βραζιλία από τα παλιά. Μάταια προσπάθησε η Χιλή να αντισταθεί στην παρέα του Κακά και μάλλον ικανοποιημένη πρέπει να είναι με το τελικό 3-0. Στους “8” θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι Βραζιλιάνοι χόρεψαν σάμπα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και “κατάπιαν” τη φιλόδοξη Χιλή που είχε όνειρα γι’ αυτό το ματς. Όλα κρίθηκαν στο τρίλεπτο 34′-37′ όταν οι παίκτες του Ντούνγκα σκόραραν δύο φορές και απλοποίησαν τα πράγματα.

 
Η Χιλή στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της την Βραζιλία, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Η Σελεσάο ανέβασε ρυθμούς και όταν ο Γουέμπ της αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοντρέρας πάνω στον Λούσιο, αποφάσισε να “τελειώσει” το ματς μέσα σε τρία λεπτά…
ΦΩΤΟ REUTERS.
Ο Ζουάν στο 34′ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Μαϊκόν, άνοιξε το σκορ και ο Λουίς Φαμπιάνο τρία λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε ιδανικά μία εκπληκτική αντεπίθεση των βραζιλιάνων διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Ο Μπιέλσα ήταν έξαλλος με την αμυντική λειτουργία της Χιλής η οποία είχε αναγκαστικά νέα πρόσωπα λόγω των απουσιών του Πόνσε και του Εστράδα. Οι παίκτες του μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Ζούλιο Σέζαρ και μάλιστα κινδύνευσαν και με τρίτο τέρμα.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Αυτό το δέχτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ρομπίνιο στο 60′ με εξαιρετικό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπράβο.
 
Από εκεί και μετά οι παίκτες του Ντούνγκα ¨λύθηκαν” ακόμη περισσότερο και ξεκίνησαν τα “μαγικά”. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αλλά Ρομπίνιο και Κακά αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις.
 
Η Χιλή είχε δοκάρι στο 78′ με τον Σουάζο και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να πετύχει το γκολ της τιμής.

Όπως είναι λογικό στην Κόπα Καμπάνα οι βραζιλιάνοι έστησαν τρικούβερτο γλέντι.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ραμίρες, Κακά (81′ Κλέμπερσον), Ρομπίνιο (85′ Ζιλμπέρτο Μέλο), Ντάνι Άλβες, Λουίς Φαμπιάνο (76′ Νιλμάρ).
 
Χιλή: Μπράβο, Φουέντες, Ίσλα (62′ Μιγιάρ), Κοντρέρας (46′ Τέλο), Κάρμονα, Σάντσεθ, Βιδάλ, Σουάζο, Μαρκ Γκονζάλεζ (46′ Βαλβίντια), Μποσεζούρ, Χάρα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε