Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φιλί… ζωής από Πετρόπουλο – “Ανάσανε” η ΑΕΚ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Αντώνης Πετρόπουλος έκανε την… δουλειά για την οποία τον πήραν στην ΑΕΚ, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα κιτρινόμαυρα και χάρισε στην ομάδα του πολύτιμη νίκη κόντρα στη Skoda Ξάνθη με 1-0. Ίσως η καλύτερη εμφάνιση για την Ένωση στο πρωτάθλημα κόντρα στους Ακρίτες, που παραμένουν χωρίς “διπλό”.

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη για την ΑΕΚ, που επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ και έφτασε τους 15 βαθμούς. Δίκαιη η επικράτηση των “κιτρινόμαυρων” που έχασαν πολλές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.. “Χρυσός” σκόρερ ο Πετρόπουλος, που πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Ένωσης.

Για την ΑΕΚ ήταν ο πρώτος από τους πέντε αγώνες που έχουν χαρακτηριστεί ως τελικοί και πλέον οι “κιτρινόμαυροι” βλέπουν με άλλο μάτι τη συνέχεια.

Η Ένωση προσπάθησε να φανεί εξ αρχής επιθετική και στο 5′ έφτασε στο γκολ με το ισχυρό σουτ του Φούντα, το οποίο όμως ακυρώθηκε από τον διαιτητή Κομίνη, που θεώρησε πως στην αρχή της φάσης ο Πετρόπουλος έκανε χέρι.

Βλέποντας τον δικέφαλο να έχει μπει δυνατά (κυρίως από τα δεξιά με τις προσπάθειες του Βλάχου, αλλά και με τις καλές τοποθετήσεις του Πετρόπουλου), οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ρίξουν τον ρυθμό του αγώνα και να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη καλή τους φάση στο 18′ με την κεφαλιά του Βασιλακάκη

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, πολύ πάθος και αρκετό εκνευρισμό από τους παίκτες των δυο ομάδων, κάτι που δεν βοήθησε στο να ανοίξει το σκορ, παρά την μικρή υπεροχή της Ένωσης (5-2 οι τελικές στο ημίχρονο υπέρ των γηπεδούχων).

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, με σκοπό να πετύχει το γκολ που θα… έλυνε τα πόδια των γηπεδούχων. Αυτό όμως δεν ήρθε στην μεγάλη της ευκαιρία του 50′, όταν ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η Ένωση ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και τελικά… βρήκε δίχτυα στο 68′ με τον Πετρόπουλο (το πρώτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, για να “καθαρίσουν” το ματς με ένα δεύτερο τέρμα, κάτι που όμως έφερε την κούραση στα πόδια τους. Μάλιστα, παραλίγο οι “κιτρινόμαυροι” να το… πληρώσουν στο 84′, όταν ο Μαρκόφσκι δεν μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να παραβιάσει την εστία του Κωνσταντόπουλου. Έτσι η Ένωση πήρε το τέταρτο “τρίποντο’ της στο πρωτάθλημα και βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία…

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Ρίκκα, Κορδέρο (90’+1’ Σταματής), Γκερέιρο (88’ Φέτσης), Φούντας (83’ Παυλής), Πετρόπουλος

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Μπέρτος, Ντιέ (70’ Μαρκόφσκι), Ντάνι, Πλατέλλας (63’ Σμιθ), Βασιλακάκης, Μαρίν (63’ Πρίττας), Ονουάτσι

Αποθέωσε Μητρόπουλο και Πετρόπουλο ο Λίνεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε