Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η εφορία μπλοκάρει την ΑΕΚ – Σε κίνδυνο η αδειοδότηση

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών σχετικά με την άδεια της Ουέφα διαδέχτηκε ο σημερινός προβληματισμός μετά τις άκαρπες προσπάθειες του Δημητρέλου να έρθει σε συμβιβασμό με την εφορία.

Η αρμόδια αρχή εξακολουθεί να ελέγχει τον λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ λόγω απλήρωτης δόσης από το άρθρο 44, ενώ ο σύλλογος δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα.

Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ να εκταμιεύσει χρήματα τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να τηρήσει τους διακανονισμούς που έχει υπογράψει με τους πιστωτές της και τους ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες του και την Παρασκευή με την ελπίδα να βρεθεί λύση καθώς προθεσμία της Ουέφα εκπνέει.

Από το υπάρχον ρόστερ εκκρεμούν τα «ναι» των Μπέλεκ, Βάργκας και Χοσέ Κάρλος στις προτάσεις που τους έχουν γίνει με διακανονισμό. Για τον πρώτο θα κατατεθούν 15.000 ευρώ στο Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ για τους άλλους δύο που είναι ανένδοτοι για την ώρα εκφράζεται αισιοδοξία πως θα πουν το «ναι». 

Η ΑΕΚ επίσης χρωστάει χρήματα στους Μανόλο Χιμένεθ (και το επιτελείο του), Νταντόμο, Μαντούκα, Μπλάνκο, Μπαχά, Ματέος, Νασούτι, Μαϊστόροβιτς, Χέρσι, Γιάχιτς, καθώς και ομάδες όπως οι Πανθρακικός, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Πόρτσμουθ και Μπρέινταμπλικ. Πάντως, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν συμφωνήσει σε διακανονισμό. 

Ο χρόνος πιέζει καθώς θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα παραστατικά των πληρωμών μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ενώ η ΑΕΚ έχει προθεσμία μέχρι τις 4 Απριλίου ώστε να καταθέσει όλα τα έγγραφα στην ΕΠΟ. Την ίδια μέρα εκπρόσωποι της διοίκησης θα παραστούν στην επιτροπή της Ουέφα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε