Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Φέρντιναντ συγκλονίζει: “Στην αρχή έπινα πολύ! Είχα ένα αυτοκινητικό ατύχημα”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο παλαίμαχος αμυντικός έζησε στιγμές δόξας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τον Μάιο του 2015 η ζωή του άλλαξε μετά τον θάνατο της συζύγου του, Ρεβέκκας, που “έφυγε” σε ηλικία 34 ετών, εξαιτίας του καρκίνου.

Ο Φέρντιναντ, χήρος με τρία μικρά παιδιά, έπρεπε να κοιτάξει μόνο μπροστά και λίγα χρόνια αργότερα αφηγήθηκε -σε συνέντευξη του στο BBC- τις δύσκολες πρώτες στιγμές, αναφέροντας πως στράφηκε… στο ποτό.

“Κανένας δεν είναι προετοιμασμένος για μια απώλεια όπως αυτή. Εκείνη μου είπε πριν φύγει ότι θα ήμουνα πατέρας και μητέρα για τα παιδιά. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα συνέβαινε. Έφυγε δέκα εβδομάδες μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Τότε κατάλαβα ότι χρειάζομαι βοήθεια. Στην αρχή έπινα πολύ το βράδυ, μετά που έβαζα για ύπνο τα παιδιά μου. Τότε, μια μέρα ξύπνησα και δεν ήμουν σε θέση να τους πάω στο σχολείο. Είχα ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω. Υπέφερα από κρίσεις πανικού”, είπε ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας.

Ο Ρίο Φέρντιναντ, άφησε το ποδόσφαιρο μόλις πέντε εβδομάδες μετά την απώλεια της συζύγου του: “Τώρα καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να είσαι μητέρα. Εμείς οι άνδρες είμαστε ανίδεοι. Οι γυναίκες αναλαμβάνουν τη φροντίδα της οικογένειας και το σπίτι και πιστεύουμε ότι δεν είναι μια δουλειά. Είναι μία πολύ σκληρή δουλειά. Είναι τα βασικά πράγματα. Πάντα ξυπνούσε για να σηκωθεί και να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο κάθε μέρα, ενώ εμένα με ξυπνούσε δέκα λεπτά πριν φύγουμε. Τα έπλενε, τους έδινε το πρωινό και έπαιρνε το αυτοκίνητο για να τα πάει στο σχολείο”, πρόσθεσε.

Ο Φέρντιναντ είπε ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί την αυτοκτονία, αλλά τώρα καταλαβαίνει τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτή: “Σκεφτόμουνα: πώς μπορείς να είσαι τόσο εγωιστής για να αυτοκτονήσεις”, συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε