Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Στα χαρακώματα ΕΠΟ-Πολιτεία – Σοβαρός κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από το Euro

– Η ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου απειλεί την συμμετοχή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012.
– Με επιστολή της, η ΕΠΟ ενημερώνει την FIFA  και την UEFA για όλα τα δεδομένα γύρω από το νέο νομοσχέδιο και τονίζει τα σημεία που παρεμβαίνει το κράτος στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου
– Καταγγελίες κατά Γερουλάνου, Μπιτσαξή και αγωγές σε πολιτικούς αποφάσισε η ομοσπονδία

Ισχυρούς τριγμούς φέρνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, την Τετάρτη, επί της αρχής στην Βουλή.  Η αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν άμεση καθώς το άρθρο 19 σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποτελεί παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, γεγονός που είναι παράνομο από το καταστατικό της ΦΙΦΑ!

Οικονομίδης: Άδειασαν τον Πιλάβιο – δύσκολο να ξεπεραστεί το πρόβλημα!

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, την Πέμπτη αποφασίστηκε να συνταχθεί επιστολή προς την FIFA και την UEFA, από την οποία η ΕΠΟ ζητάει άμεση συνάντηση είτε στην Ελλάδα είτε στην έδρα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη.

Στο συμβούλιο αποφασίστηκε να γίνει και καταγγελλία στον υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο “επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο”, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Καταγγελιά αναμένεται από την ΕΠΟ και στον Πάνο Μπιτσαξή ενώ έπονται και αγωγές σε όσους πολιτικούς μίλησαν απαξιωτικά για την ομοσπονδία και τα μέλη της.

To θέμα, πλέον, παίρνει μεγάλες διαστάσεις και η παγκόσμια ομοσπονδία έχει δείξει στο παρελθόν πως είναι αμείλικτη σε θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ο κίνδυνος να αποκλειστούν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ από το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και να απαγορευθεί η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Εuro 2012 είναι, πια, μεγάλος.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΠΟ

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, που είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του νέου αθλητισμού νομοσχεδίου, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Να αποστείλει στη FIFA επιστολή με βασικό αίτημα την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους της ΕΠΟ και των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίες εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

2. Ενέκρινε τις ποινές που θα συμπεριληφθούν στον Πειθαρχικό Κώδικα και θα αφορούν στην αδειοδότηση συλλόγων, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει δεκτό το άρθρο 19 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου όπως η ΕΠΟ το έχει ήδη προτείνει.

3. Να αποστείλει άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, την οποία θα κοινοποιήσει και στους αρχηγούς των κομμάτων, με αφορμή τους δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς βουλευτών εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου, στη διάρκεια της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

4. Να ζητήσει τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και να εξετάσει την πιθανότητα να κινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες εναντίον όσων χρησιμοποίησαν δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε