Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τάκης: Η απόφαση είναι αφανιστική!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ως μια.. κακόγουστη φάρσα και “…προμελετημένο έγκλημα κατά του Ηρακλή” χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΠΟ να απορρίψει και σε δεύτερο βαθμό τον φάκελο που κατέθεσε ο Ηρακλής και να τον ρίξει στην Football League, ο πρόεδρος της ομάδας. Σε ανακοίνωσή τους, οι Θεσσαλονικείς κάνουν λόγο για “πρωτοφανές έγκλημα”.
Για κακόγουστη φάρσα και προμελετημένο έγκλημα έκανε λόγο ο Γιάννης Τάκης, σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής εφέσεων που δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ηρακλή.
 
Ο πρόεδρος του “Γηραιού”, μιλώντας στον “Sentra 103,3”, έκανε μάλιστα λόγο για… αφανισμό της ομάδας.
 
Αναλυτικά ο Γιάννης Τάκης μίλησε:

Για την απόφαση: «Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη στιγμή. Καταλαβαίνετε ότι όλοι νοιώθουμε αηδία. Πρόκειται για μια φάρσα που ξεκίνησε πέρσι, μια κακόγουστη φάρσα σε βάρος του σωματείου μας και η οποία ολοκληρώθηκε».
 
Για το πού στηρίχθηκε η απόφαση: «Δεν ξέρουμε πού στηρίζεται. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο αρεοπαγίτης Γυφτάκης θεώρησε δεδομένο ότι ο Ηρακλής έχει δίκιο και διαχώρισε τη θέση του. Θα πρέπει να μας εξηγήσουν τη δική τους στάση οι κύριοι Μαΐλης και Πάλλης που θα γράψουν τα ονόματά τους στην ιστορία. Αποφάσισαν με μια υπογραφή να τερματίσουν 100 χρόνια ιστορία. Το σωματείο αφανίζεται. Η απόφαση αυτή είναι αφανιστική. Από εκεί και πέρα, αυτοί που αντέχουν τα σκάνδαλα με τις κασέτες και τη βία στα γήπεδα και έχουν τέτοιο πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς, ας μας πουν τι γίνεται. Αυτό το έγκλημα είναι σχεδιασμένο από πέρσι. Πέρσι για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν δεν τα κατάφεραν. Ζούμε την αθλιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο παντού».

Για τις φήμες που ακούγονται περί συγχώνευσης με την Αναγέννηση Επανομής: «Δεν ξέρω τι ακούγεται για την Επανομή. Δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα. Αυτό που ακούστηκε ηχηρά είναι ένα έγκλημα ενάντια της ιστορίας ενός συλλόγου κόσμημα Δεν τους γουστάρουν αυτούς τους συλλόγους. Αν αυτοί δεν τους γουστάρουν μια, εμείς δεν τους γουστάρουμε δέκα. Θα έχουν και τα επιχείρια για την απόφαση που πήραν και αυτό δεν είναι απειλητικό. Τι να κάνουμε να τους πούμε ευχαριστώ».
 
Για τις αντιδράσεις των άλλων ομάδων: «Δεν μας απασχολούν οι άλλες ομάδες. Είμαστε μεγάλη ομάδα για να ασχολούμαστε με άλλους φακέλους. Αυτό που έγινε σήμερα ολοκλήρωσε το προμελετημένο έγκλημα που είχε αρχίσει από πέρσι».

Για το αν θα υποστηρίξει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των οπαδών: «Έχουμε υποχρέωση γιατί είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου που την αποτελούν φίλαθλοι κι αυτό ενοχλεί. Έχουμε υποχρέωση, λοιπόν, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας συντεταγμένα με καθαρό μυαλό και να δούμε γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ήθελαν τον Ηρακλή. Θα το κάνουμε με επιμονή και υπομονή. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε μέρος του
 
Η αντίδραση της ΠΑΕ Ηρακλής ήρθε και με γραπτή τοποθέτηση, όπου αναφέρεται με δριμύς χαρακτηρισμούς προς πάσα κατεύθυνση:
 
“Οι κύκλοι της διαπλοκής και της ανικανότητας, που έφτασαν στο αηδιαστικό ‘σήμερα’ το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι του σημείου να ολοκληρώσουν την κακόγουστη φάρσα τους εις βάρος του ιστορικότερου Συλλόγου, μετασχηματίζοντας τη γελοία φάρσα σε πρωτοφανές έγκλημα.
 
Οι διαπλεκόμενοι των κασετών, των στημένων αγώνων, οι ανεχόμενοι τη βία και οι, με κάθε τρόπο προαγωγοί της, οδηγούν στην έκρηξη τον κάθε νοήμονα Ελληνα φίλαθλο και πολίτη, όταν ανακηρύσσουν, με πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς ως το ‘απόλυτο κακό του χώρου’ τον ΗΡΑΚΛΗ. Τον ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος, ακόμη και με τα πιο ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία των Οικονομολογικών γνωματεύσεων, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ, τον ΗΡΑΚΛΗ, που, μέσα από τα τεράστια προβλήματα, που έχει να διαχειριστεί, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΑΡΟΣ και ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.
 
Αυτό ακριβώς έκριναν ως έγκλημα οι επιτροπές της ΕΠΟ και για αυτό, εδώ και δύο χρόνια απεργάζονταν το έγκλημα εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ, του κόσμου και της ιστορίας του. Την αθλιότητά τους τη γνωρίσαμε, εμείς και το φίλαθλο πανελλήνιο. Καιρός, ίσως, να γνωρίσουν τα επίχειρα των κατάπτυστων αποφάσεών τους…»
 
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε