Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζιμπούρ: Δεν κρατάω κακία στην ΑΕΚ αλλά το γκολ που πέτυχα ήταν σαν εκδίκηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού δεν έχει ξεχάσει τους ανθρώπους που τον πλήγωσαν στο πέρασμα του από την ΑΕΚ ενώ εξήγησε τους λόγους που τον έφεραν στον Ολυμπιακό.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην Buteur ο Ράφικ Τζιμπούρ αναφέρθηκε στα γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, στην πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ και στην επιλογή του να μείνει στον Ολυμπιακό.

-Γιατί ήσουν διστακτικός στην αρχή ως προς το μέλλον σου στον Ολυμπιακό; Είχες πιθανώς άλλες πιο καλές προτάσεις;
«Υπήρξαν αρκετές ομάδες που ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ορισμένες προτάσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Όμως, όπως σας είπα, ήταν πάντα στη μέση το Champions League. Αυτή ήταν η προτεραιότητά μου και σε αυτό στηρίχθηκα για να πάρω την απόφασή μου. Φυσικά, στην ηλικία μου, δεν θα ήταν κακό να δοκιμάσω την τύχη μου και κάπου αλλού, όμως τελικά αποφάσισα να μείνω. Το Champions League παραμένει η μοναδική μεγάλη διοργάνωση στην οποία δεν έχω συμμετάσχει. Φοβήθηκα ότι αν φύγω, ίσως τα επόμενα χρόνια να έχανα την ευκαιρία να παίξω σε αυτό. Η σταθερότητα και η σιγουριά που μου προσφέρει ο Ολυμπιακός έκριναν την απόφασή μου».

-Αν καταλαβαίνω σωστά, παρόλο που στο οικονομικό κομμάτι θα μπορούσες να βρεις κάτι καλύτερο, προτίμησες το αγωνιστικό σκέλος, δηλαδή να παίξεις σε ένα σπουδαίο κλαμπ που κατακτά τίτλους και παίζει στην κορυφαία διοργάνωση…
«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν κάποιος κοιτάει μόνο το οικονομικό κομμάτι, πάντα μπορεί να βρει κάτι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός όμως είναι μια τεράστια πρόκληση και πιο απλά, αν θέλετε, υπάρχουν και άνθρωποι που με αγαπάνε. Είμαι σε μια χώρα που γνωρίζω καλά. Στην Ελλάδα αισθάνομαι σημαντικός και αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει τον σεβασμό όλων, των συμπαικτών μου, των προπονητών μου, όλων. Αυτόν τον σεβασμό τον αισθάνομαι ακόμη και από συμπαίκτες και ανθρώπους της προηγούμενης ομάδας μου, της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι έφυγα για τον Ολυμπιακό».

-Πέτυχες ένα τρομερό γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, το οποίο αναδείχθηκε γκολ της χρονιάς. Ήταν αυτή η εκδίκησή σου;
«Θα μπορούσες να το πεις κι έτσι. Η μοίρα ίσως αποφάσισε να κάνω ένα σπουδαίο ματς τότε, όμως να ξέρετε ότι δεν κρατάω κακία στην ΑΕΚ σαν ομάδα. Σήμερα, έχω γυρίσει σελίδα στη ζωή μου και η μόνη κόντρα μου είναι με αυτούς που διαχειρίζονταν τις τύχες της ομάδας. Αυτοί με ενοχλούν. Στην ΑΕΚ πέρασα καλά, έκανα φίλους και γενικά αισθανόμουν όμορφα».

-Είδαμε άλλωστε ότι ακόμη και μετά από εκείνο το γκολ στο ντέρμπι, δεν πανηγύρισες. Πιθανώς από σεβασμό στους πρώην συμπαίκτες και τους φιλάθλους της ομάδας;
«Ήταν γενικά από σεβασμό προς όλους όσους με αγάπησαν και με υποστήριξαν. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω. Και αυτό ήταν μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι με ένοιαζε μόνο ο εαυτός μου και πως ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην ΑΕΚ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε