Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Χείμαρρος ο Πατέρας – “Εγώ στη θέση του Τζίγγερ θα έφευγα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού.” Δεν κάνει” είπε για τον Κωνσταντόπουλο, “Εγώ θα πουλούσα αν με έβριζαν” είπε για τον Τζίγγερ.

Σε μία συνέντευξη – χείμμαρο στον Sentra 103,3 ο Νικόλας Πατέρας άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τον “εμφύλιο” στις τάξεις των οπαδών που απειλεί την ομάδα. Χαρακτήρισε αηδίες τα όσα λέγονται ότι θα στήριζε τον Κανελλόπουλο στις εκλογές της Σούπερ Λιγκ, ξεκαθάρισε την σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τόνισε πως αν δεν γίνει προσέγγιση του Τζίγγερ με τον κόσμο θα συνεχίσουν τα προβλήματα στο “τριφύλλι”.

Αναλυτικά:

Για τις ύβρεις στον αγώνα με την Τζένοα:

“Θλίβομαι για τις ύβρεις που ακούστηκαν στο φιλικό με την Τζένοα. Το θέμα είναι ποιόα τα υποκινεί αυτά γιατί πολλοί λένε πως φταίει ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος. Τόσα χρόνια που γίνοντας τα ίδια ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος έβγαινε;

 

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη πιστεύω πως τα υποκινούν οι εφημέριδες “Derby” και “ΠΡΑΣΙΝΗ”.

Η σχέση με τους οπαδούς δεν χτίζεται με μία συνάντηση. Εγώ είχα πολλές επαφές. Τους έλεγα να μην βρίζουν την οικογένεια, να μην δημιουργούν επεισόδια και να βοηθούν την ομάδα. Εμένα άμα με βριζανε θα πουλούσα την ΠΑΕ. Εγώ το ήθος μου το απέδειξα για τον λόγο που έφυγα από την θέση του προέδρου. Δεχόμουν πόλεμο από τους εταίρους μου και με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσα να μείνω.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αυτά δεν τα ‘λεγε πριν δέκα χρόνια. Τώρα ανακάλυψαν το χάντικαπ. Το θεωρώ υγιές την συνεργασία Γιαννακόπουλου-Βαρδινογιάννη. Η κριτική και ο πόλεμος που δέχτηκα δεν είχε να κάνει με αγωνιστικά θέματα. Κάναμε λάθη όπως κάνουν όλοι και όλες οι διοικήσεις. Κάναμε και πολλά σωστά”.

Για τις μεταγραφές και τον Μαρινάκη:

Εμείς για μεταγραφές δώσαμε 40 εκατ. ευρώ. Ξέρετε να πετυχαίνουν πάντα όλες οι μεταγραφές; Ούτε τον Νέμεθ ήξερα, ούτε με τον Μαρινάκη μίλησα ποτέ για τον Νέμεθ. Να κάθομαι να διαψεύδω τις αηδίες; Φαντάζεστε να ψήφιζα χθες τον Μαρινάκη; Προδότη και άλλα θα με έλεγαν. Εγώ δεν θα τον ψήφιζα γιατί άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός. Θα έπρεπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να κατέβει και να θέσει υποψηφιότητα. Όπως εγώ που πολέμησα έναν πανίσχυρο Κόκκαλη και έφερα το 50-50 από εκεί που επί μία δεκαετία μας έπαιζαν 100-0. Όχι ότι έχει ουσιαστικά νόημα η προεδρία της λίγκας. Μα τώρα αστειεύεστε; Είναι δυνατόν να προωθούσα την υποψηφιότητα Κανελλόπουλου.
 

Αν ο Γκαλάς δεν ήταν καλός χαρακτήρας, πολύ καλά θα έκανε ο Παναθηναϊκός να μην το προσέθετε στο ρόστερ του. Επειδή δεν θέλω να μπω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο, διαφωνώντας με τον τρόπο διοίκησης. Εμένα η διαγωνία μου δεν ήταν στο ποσό. Δεν μπορεί να προσφέρει εμποδίσει να προσφέρω στην ομάδα που αγαπάω.
Κανένας όρος δεν υπήρχε στις επιστολές μου. Ποτέ δεν έβαλα όρους. Ήταν πράξη αγάπης για τον Παναθηναϊκό. Πήρε έναν άλλον αμυντικό, έκανε μια καλή μεταγραφή.Γιατί τότε μας ζητούσαν για τον Γκαλάς τα λεφτά του Σισέ, 7-8 εκατ.Εγώ δεν έβαλα ποτέ θέμα αγοράς της ΠΑΕ. Δεν με ενδιαφέρει αν πουλάει τον Παναθηναϊκό, γιατί ποτέ δεν εκδήλωσα το ενδιαφέρον αγοράς. Αν δεν ελέγξεις την εταιρεία, πως θα πεις ποσό αγοράς. Ούτε βέβαια ο Βαρδινογιάννης έθεσε ποσό πώλησης. Είναι βέβαια θέμα δικά τους. Τον πρώτο χρόνο είχα μια καλή συνεργασία. Μετά άρχισα να δέχομαι έναν πόλεμο που δεν ταίριαζε στις προσπάθειες που έκανα. Το είχα πει 1,5 μήνα πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Για τον Κωνσταντόπουλο:
 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος μου είναι συμπαθής ως πολιτικός, αλλά για το συγκεκριμένο πράγμα δεν κάνει. Τον έριξαν στα βαθιά, σε έναν χώρο δύσκολο, χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο. Θα έχει πρόβλημα. Εγώ έγραψα δημόσια μια επιστολή είχα ζητήσει να στηρίξουν τον πρόεδρο, να σταματήσουν τις ύβρεις και το διχασμό. Έρχονται αυτοί οι άνθρωποι να λένε ότι ο Πατέρας τους βάζει να βρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Είναι δυνατόν να ψάχνουν ηθικούς αυτουργούς κάθε φορά;

Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την πολυμετοχικότητα:
 
Εχω να μιλήσω καιρό με τον κ. Βαρδινογιάννη. Δεν θα έφευγα αν ο κ. Βαρδινογιάννης είχε βγει και είχε κάνει 5 πράγματα, να κόψει τις προεδρολογίες και αν ήταν κοντά μου και δεν θα με πολεμούσε πισώπλατα. Αρχικά ήταν κοντά μου, μετά επηρεάστηκε και δεν με στήριξε ούτε στο κομμάτι που δεχόμουνα λάσπη. Οταν 30.000 κόσμος τον έβριζε, εγώ πήγα και έκατσα δίπλα του. Και τότε δεν με ήξερε ο κόσμος. Και τότε κέρδισα την ΠΕΚ. Κάτι είδαν και με πίστεψαν. Ποτέ δεν ήταν Τιτανικός ο ΠΑΟ, είπε μια κουβέντα ο κ. Γιαννακόπουλος αλλά την ανακάλεσε. Η πολυμετοχικότητα διαλύθηκε από τον εγωισμό των μεγαλομετόχων.Αναφέρομαι σε εμένα, τον κ Βγενόπουλο, τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Γιαννκόπουλο, οι οποίοι δεν τιθασεύσαμε τον εγωισμό μας για το καλό του Παναθηναϊκού. Εγώ θα ήμουν με τον Βαρδινογιάννη ή τον Βγενόπουλο πρόεδρο.

Για τις εκλογές στη Σούπερ Λιγκ και το παρασκήνιο:
 

Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα στο παρασκήνιο. Ωστόσο αν αναλαμβάνεις ένα πόστο, περνάς κάποια μηνύματα. Ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε μεγάλη βοήθεια από τη διαιτησία. Κέρδισε απλώς το 50-50.
Ο κ. Πατέρας δεν ήθελε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, παρόλο που έβαλε τα λεφτά του, δεν έδειξε τέτοια διάθεση. Είπα να βοηθήσω τότε στο κομμάτι, αλλά δεν είχα σκοπό να αγοράσω. Δεν λειτουργώ παρορμητικά. Το οικονομικό μέγεθος το δικό μου είναι γνωστό. Δεν είναι στα χρήματα το θέμα. Ποτέ δεν το συζητήσαμε με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ούτε ήθελα να τον στεναχωρήσω. Ούτε ο ίδιος μου είπε θέλεις να δώσεις 30 εκατ. ευρώ για να τρέξεις τον Παναθηναϊκό;
Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει μπροστά. Αυτοί οι οποίοι δηλητηριάζουν τον κόσμο πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν. Ο Γιάννης θα βρει τον τρόπο, όπως πριν από δύο χρόνια έβαλε εμένα, θα βάλει το χρόνο γιατί χρήμα έχει, που απαιτείται για να λύσει τα προβλήματα.Του είχα πει σταμάτα τις εφημερίδες. Είναι δυνατόν να ξεκινάει το πρωτάθλημα.
Προσέγγιση με τον κόσμο. Εγώ τι έκανα δηλαδή; Εγώ του έστρωσα το δρόμο. Ήμασταν ενωμένοι. Δεν υπήρχε διχασμός. Ας ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Η ουσία είναι αυτός που βρίσκεται στη μέση να κόβει στα δύο το καρπούζι και να δίνει λύσεις. Εγώ θα τους είχα φωνάξει και θα τους έλεγα τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά. Να συζητήσουμε τι συμβαίνει και να βρούμε λύση.

Για τις σχέσεις οπαδών – Τζίγγερ:
 
“Την προσέγγιση πρέπει να την κάνει ο ίδιος. Φυσικά και θέλει να το κάνει, αν και δεν μπορώ να μαντέψω τι ακριβώς θέλει.
Να δούμε το πρόβλημα στα μάτια. Δεν πρέπει να στουθοκαμηλίζουμε. Θα καλούσα συνδεσμίτες και μετόχους να μιλήσουμε όλοι μαζί.Κατ’ αρχήν δεν έχω μιλήσει με παίκτες μετά από το παιχνίδι και δεν ξέρω τι λένε. Βρέθηκα με καμιά 10αριά ποδοσφαιριστές, είπαμε πέντε πράγματα, τους ζήτησα να στηρίξουν την ομάδα. Ήθελα να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Ακόμη και αυτό βγήκαν και το στρέβλωσαν. Ότι θέλω να κάνω κακό στην ομάδα. Έχω μιλήσω και με τον Νίκο Νιόπλια.
Τον Φρέιτας δεν τον γνωρίζω. Ο Γόντικας αγαπάει τον Παναθηναϊκό και θα κάνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Δεν τον προσέλαβε για να κάνει τον ιδιοκτήτη. Δεν θα κάνει αυτά που έκανα εγώ.
Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός γιατί είναι νταμπλούχος, γιατί έχει ρόστερ γιατί, γιατί, γιατί. Ο κ. Μαρινάκης έχει κάνει σωστές κινήσεις, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα του βγούνε.
Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι αγωνιστικό. Είναι διοικητικό, ενδοοικογενειακό”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε