Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Χιμένεθ: Σκέφτομαι μόνο την Στουρμ και όχι το μέλλον μου

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν κομβικής σημασίας το ματς απέναντι στην Στουρμ Γκρατς για το μέλλον του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Ένωσης. Ο Ισπανός πάντως ξεκαθάρισε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι της Πέμπτης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ χρειάστηκε να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον του, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που σκέφτεται είναι μόνο η Στουρμ.

-Τι είναι πιο σημαντικό αύριο; Το θέμα της ψυχολογίας μετά την ήττα με τον ΠΑΟΚ ή το αγωνιστικό;
Ότι έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της ομάδας. Αλλά όπως είπε και ο Γιάννης, δεν είμαστε πολύ καλοί όταν κερδίζουμε ένα παιχνίδι και κακοί όταν χάνουμε ένα παιχνίδι. Όπως έχουμε πει είμαστε μία ομάδα που κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και στο τελευταίο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί.
-Θα παίξετε επιθετικά ή συντηρητικά με δεδομένες τις απουσίες, αλλά και την εικόνα του αντιπάλου;
Θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι σίγουρα οι απουσίες είναι σημαντικές και κυρίως στον χώρο του κέντρου από τα τέσσερα χαφ που έπαιζαν βασικοί έχουν τραυματιστεί οι τρεις για το αυριανό παιχνίδι και θα πρέπει να στηριχθούμε στα νέα παιδιά ή να βρούμε τρόπο να είμαστε δυνατοί σε αυτή τη γραμμή. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και για να ξεκινήσεις να νικήσεις ένα παιχνίδι είναι σημαντικό να κρατάς το μηδέν στην άμυνα.
 
-Ο αυριανός αντίπαλος είναι θεωρητικά ο πιο εύκολος στον όμιλο. Αν δεν έρθει η νίκη τι μπορεί να συμβεί;
Αν δεν καταφέρουμε τη νίκη αύριο θα είναι ένα βήμα προς τα πίσω και είχαμε πει όμως, όταν έγινε η κλήρωση, πως δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα από τις τρεις, αλλά είναι όλες ισορροπημένες. Έχω ξαναπεί ότι Άντερλεχτ και Λοκομοτίβ είναι ένα βήμα μπροστά και δείχνουν ένα βήμα πιο κοντά τώρα, αλά επαναλαμβάνω πως από αυτόν τον όμιλο όλα θα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος.
 
-Αύριο κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ; Κρίνεται και το δικό σας μέλλον; Σας ανησυχεί αυτό;
Δεν με ανησυχεί καθόλου. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το παιχνίδι με την Στουρμ και σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι. Είμαστε εδώ για κάτι περισσότερο από το οικονομικό θέμα και το έχουμε αποδείξει.

Εγώ δεν πρόκειται να αναφερθώ παραπάνω σε αυτό. Θα παλέψω όσο είμαι στην ΑΕΚ. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ό,τι ήταν να γίνει, έγινε. Τώρα θα πάμε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ. Όποιος δεν το έχει καταλάβει ότι θα παλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι, καλό θα είναι να το κατανοήσει. Εγώ έχω αποφασίσει ότι θα δουλεύω με ένα γκρουπ παικτών που δίνουν τα πάντα χωρίς αντάλλαγμα. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, αν θέλει μπορεί να το παρερμηνέψει γιατί δυστυχώς γίνεται και αυτό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε