Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μήνυμα οργής στα ελληνικά από την Βρετανίδα πρέσβη!

Δημήτρης Κουφοντίνας
Φωτογραφία από Twitter / @KateSmithFCO

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε διήμερη άδεια και μετά τον αμερικανό πρέσβη, την απόφαση καταδίκασε και η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα.

Εκτός από τους Έλληνες, στη λίστα του θανάτου στην οποία υπάρχει το όνομα Δημήτρης Κουφοντίνας, υπάρχουν και ονόματα πολιτών της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πρέσβεις των δφύο χωρών στην Ελλάδα αντιδρούν.

Πρώτα ο Αμερικανός πρέσβης και μετά η πρέσβης της Βρετανίας.

Η οποία έστειλε το μήνυμά της μέσω Twitter και μάλιστα στα ελληνικά. “Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητεύμενοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων“.

Αυτό τονίζει η Kate Smith, την ώρα που ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, με την οικογένειά του.

Το μήνυμά της πλαισιώνει με μια φωτογραφία. Αναγράφει το όνομα του Στίβεν Σόντερς. Ταξιάρχου του Βρετανικού Στρατού Ξηράς και στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας. Ο Στίβεν Σόντερς δολοφονήθηκε στην Αθήνα, στι9ς 08.06.2000, από την 17Ν…

Δείτε την ανάρτηση

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ολόκληρη η ανάρτηση του αμερικανού πρέσβη στο Twitter

Νωρίτερα και ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η σημερινή απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους.

«Προσθέτω τη φωνή μου σε όσους προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη.

Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η συγκεκριμένη άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις