Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί “παγώνει” προσωρινά η έρευνα

βιτριόλι

Σε προσωρινή παύση μπήκε η έρευνα της υπόθεσης επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας από την 35χρονη, τον Μάιο του 2020, εξαιτίας της αλλαγής σκυτάλης του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Αυτού του είδους οι καθυστερήσεις συμβαίνουν σε αρκετές υποθέσεις, αφού συχνά οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης παίρνουν μεταθέσεις ή προαγωγές ή μετακινούνται σε άλλα τμήματα.

Το καλοκαίρι του 2020 ο 17ος τακτικός ανακριτής, Ιωάννης Ασπρογέρακας, συμπλήρωσε πενταετία στη συγκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί -όπως ορίζεται- από άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, η δικογραφία της επίθεσης με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο, περνά, πλέον, σε γυναικεία χέρια. Ο λόγος της καθυστέρησης που σημειώνεται κάθε φορά όταν μια υπόθεση αλλάζει χέρια, δεν είναι άλλος από την ανάγκη μελέτης της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τον προηγούμενο λειτουργό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη αναμένεται η διαβίβαση νέων στοιχείων από τις αστυνομικές αρχές, που προκύπτουν από τα πορίσματα και τους ελέγχους των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Πηγή: Εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις