Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μακρινίτσα: «Δεν θυμάμαι τι έκανα» τα πρώτα λόγια του δράστη

Μακρινίτσα: «Δεν θυμάμαι τι έκανα» τα πρώτα λόγια του δράστη

Σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης ο 31χρονος δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα του Βόλου. Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς και το δικηγόρο του.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» είπε ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου, όπως αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr.

Σημειώνεται ότι σήμερα (06.04.2021) θα εκδικαζόταν η υπόθεση ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική δομή, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου η άτυχη Κωνσταντίνα, που έπεσε νεκρή, μαζί με τον αδερφό της, από τα χτυπήματα του 31χρονου πρώην συζύγου της.

Ο 31χρονος δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα και η οικογένεια της συζύγου του είχε κάνει σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα.

Click4more Φονικό στη Μακρινίτσα: «Ανοίξτε θα σας ξεκάνω όλους» φώναζε ο δράστης – Οργή για την πεθερά του

Πριν από 10 χρόνια ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος έξω από τις εγκαταστάσεις εργοστασίου στην Αγριά Βόλου και νοσηλεύθηκε για 40 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Στο διάστημα αυτό και σε ηλικία 39 ετών πέθανε ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του πάσχει από σχιζοφρένεια και είναι έγκλειστη σε ψυχιατρείο.

Εκτός υπηρεσίας ο ήρωας της Μακρινίτσας

Ο ήρωας αστυνομικός που εντόπισε πρώτος τον 31χρονο δράστη του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα, βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και προσέτρεξε σε βοήθεια με το ιδιωτικό του μηχανάκι, απ’ το οποίο μάλιστα ο δράστης τον έριξε κάτω, όταν ο αστυνομικός τον «πλάγιασε» για να τον μεταπείσει να σταματήσει. Τότε ο 31χρονος, έκανε μια απότομη μανούβρα με το αυτοκίνητό του για να τον «ξεφορτωθεί» αλλά στην προσπάθειά του, ο αστυνομικός, να τον αποφύγει, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στην άσφαλτο, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Δεν πτοήθηκε από την πτώση, αλλά σηκώθηκε και άρχισε να ξανακυνηγάει τον δράστη, ενημερώνοντας παράλληλα με το κινητό του τηλέφωνο τους συναδέλφους του για το που κινείται ο καταζητούμενος, ο οποίος είχε ήδη προλάβει να μετακινηθεί απ’ το βόρειο στο νότιο Πήλιο.

Ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, που υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, γνώριζε το «ποιόν» του 31χρονου, γι’ αυτό και προσπάθησε αρχικά να τον «πάρει με το καλό». Ο ίδιος είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από συνάδελφό του ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της άτυχης Κωνσταντίνας είχε προκαλέσει αιματοκύλισμα στη Μακρινίτσα.

Το τροχαίο 

Ο 31χρονος από το 2009 έπαιρνε αναπηρική σύνταξη καθώς είχε παρασυρθεί και τραυματιστεί σοβαρά από φορτηγό μεγάλης βιομηχανικής μονάδας του Βόλου. Με την πρώην σύζυγό του ζούσαν στο Βόλο στη συνοικία «Χρυσοχοΐδη», όπου είχαν σημειωθεί πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, μέχρι που η κοπέλα αναγκάστηκε να «εγκαταλείψει» την συζυγική στέγη μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά.

Βρήκε θαλπωρή στην οικογένειά της στη Μακρινίτσα, αλλά και εκεί ο 31χρονος δεν την άφηνε σε ησυχία. Πήγαινε και έκανε φασαρία μέχρι που η οικογένεια έλαβε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Ωστόσο εκείνος συνέχιζε απτόητος και τα τηλεφωνήματά του, όπως έκανε και το απόγευμα της μοιραίας Δευτέρας, μόνο που αυτή τη φορά δεν έμεινε στις απειλές, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και έτρεξε στη Μακρινίτσα αποφασισμένος να εκδικηθεί με το πρόσχημα ότι δεν του επιτρέπουν να βλέπει και να παίρνει βόλτα τον δίχρονο γιο του.

Βασίλης Χήτος
Με πληροφορίες και από TheNewspaper.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις