Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Δαφνί με τους 3 νεκρούς – Ο “επικίνδυνος” ασθενής που έβαλε τη φωτιά

Φωτο από newsit.gr
Φωτο από newsit.gr

– Ούτε μία ούτε δύο αλλά τριάντα αναφορές έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας για τον συγκεκριμένο ασθενή
– Από τη φωτιά στο Δαφνί τρεις άνθρωποι νοσηλευόνται σε κρίσιμη κατάσταση
– Ο συγκεκριμένος ασθενης στο Ψυχιατρείο πάσχει από σχιζοφρένεια και θεωρείτο επικίνδυνος
– Οι τρεις νεκροί στο Δαφνί βρέθηκαν νεκροί στα κρεβάτια τους και ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία
– Συγγενείς των ασθενών περίμεναν με αγωνία στην είσοδο και πολλοί λιποθυμούσαν – ΒΙΝΤΕΟ

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Φωτό από newsit.gr

Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ασθενής που φέρεται ότι έβαλε τη φωτιά δεν συνδέεται με το περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού τροφίμου πριν από τρεις μήνες.

Φωτό από newsit.gr

Πρόκειται ωστόσο για βαρύ περιστατικό με “εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά”, σύμφωνα με πληροφορίες.

Φωτό από newsit.gr

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) συνέπεια της οποίας ήταν 3 ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους. ‘Αμεσα ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ο υπουργός Υγείας ο οποίος αφού ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έδωσε οδηγίες για το συντονισμό της επιχείρησης μεταφοράς, εξέτασης και διακομιδής των ασθενών του συγκεκριμένου κτιρίου.

Φωτό από newsit.gr

Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη επιτόπου, επικεφαλής υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να επιβλέψει την όλη επιχείρηση.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν στο κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μετακινήθηκαν με ασφάλεια και νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του ΨΝΑ εκτός από δύο νοσηλευόμενους που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικό» και ένας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Από την φωτιά που εκδηλώθηκε σε πτέρυγα με 17 νοσηλευόμενους, τρεις βρήκαν τραγικό θάνατο και τρεις τραυματίστηκαν. Από αυτούς δυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σωτηρία και ένας στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί βρέθηκαν δεμένοι στα κρεβάτια τους, καθώς το δέσιμο των ασθενών είναι μία τεχνική καθήλωσης όπως την ονομάζουν οι ψυχίατροι με σκοπό να μην επιτρέψουν στον ασθενή να βλάψει τον εαυτό του.

Την ίδια ώρα, μόλις έσβησε η φωτιά, συγγενείς των ασθενών έφτασαν έξω από το ψυχιατρείο και περίμεναν με αγωνία να ακούσουν πως οι άνθρωποί τους είναι καλά στην υγεία τους. Κάποιοι από αυτούς δεν άντεξαν την ένταση και λιποθύμησαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε