Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ήθελαν να μειώσουν στα 600 ευρώ το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων!

Ήθελαν να μειώσουν στα 600 ευρώ το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων!

Ταραχή στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκάλεσε διάταξη που εμφάνιζε το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις για χρέη στο Δημόσιο να μειώνεται από τα 1.000 στα 600 ευρώ!

Έτσι, ζήτησαν περαιτέρω εξηγήσεις. Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλος ο οποίος, επικαλούμενος την έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει το όριο αυτό από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα στα 600.

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου του ακατάσχετου ποσού» δήλωσε ο υφυπουργός οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Παρολα αυτά και ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Μπέζας ζήτησε από τον υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με τη διαφορά που εντοπίζεται μεταξύ της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και της διάταξης του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠ.ΟΙΚ. απαντά πως εκ παραδρομής έμεινε στο νομοσχέδιο η αναφορά πως μειώνεται το ακατάσχετο. Υπήρχε η πρόθεση μεν αλλά στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων για χρέη ως 3.000 ευρώ και δίωξη από 5.000 και άνω

“Κίτρινη κάρτα” από την τρόικα για τη φοροδιαφυγή – Έρχονται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Μέσω e-mail θα γίνονται κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε