Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Μια ωραία ατμόσφαιρα! Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα και ξύλο σε εμπορικό στον Άγ. Δημήτριο! Ένταση με σπρωξίματα στην Ερμού! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Φωτό - newsIT
Φωτό - newsIT

– Μία… πολύ λεπτή γραμμή φαίνεται πως χωρίζει τις διαδηλώσεις εναντίον των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές από το να μετατραπούν σε επεισόδια!
– Σε εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ ενός καταναλωτή κι ενός διαδηλωτή!
– Ακούστε πως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας το περιστατικό στο newsit.gr
– Σχεδόν την ίδια ώρα, ένταση υπήρχε και στην οδό Ερμού, με διαδηλωτές να εμποδίζουν την είσοδο των καταναλωτών στα καταστήματα
– Για λίγο… ξέφυγαν τα πράγματα με σπρωξίματα και φωνές
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το “εκρηκτικό” κλίμα την ημέρα που ξεκίνησαν… οι εκπτώσεις

Από το πρωί της Κυριακής, σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας υπάρχει η εικόνα αφενός των ανοιχτών καταστημάτων και αφετέρου συγκεντρωμένων διαδηλωτών που αντιδρούν στο συγκεκριμένο μέτρο. Είναι μία εικόνα που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε φορά που είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές, ενώ κάτι άλλο που επαναλαμβάνεται είναι και οι στιγμές έντασης!

Ήδη στην “καρδιά” της αθηναϊκής αγοράς, την οδό Ερμού, υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης μεταξύ καταναλωτών που ήθελαν να επωφεληθούν των εκπτώσεων που ήδη ξεκίνησαν και διαδηλωτών που έμπαιαν μπροστά στις εισόδους καταστημάτων και εμπόδιζαν την είσοδο!

Ωστόσο ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου, με τα πράγματα εκεί να… ξεφεύγουν! Όπως δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας, ένας καταναλωτής ήρθε στα χέρια με έναν διαδηλωτή, με τον πρώτο να αποχωρεί αιμόφυρτος από το σημείο!

Αναλυτικά η δήλωση του αυτόπτη μάρτυρα στο newsit.gr: “Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο Metro Mall στην Άγιο Δημήτριο. Εκεί ήταν μία ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι φαντάζομαι πως διαδήλωναν κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Ήταν απολύτως ειρηνική, δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με κάποιους από τους παρευρισκομένους, ώσπου ξαφνικά ένα άτομο άρχισε να μιλάει άσχημα. Κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους και υπήρξε μια συμπλοκή από την οποία ο συγκεκριμένος έφυγε αιμόφυρτος. Τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Φαντάζομαι πως έγινε συμπλοκή με έναν εξ αυτών (σ.σ. τους διαδηλωτές) κι έφυγε αιμόφυρτος, αφού τους χώρισαν κάποια άτομα και τον έδιωξαν από το σημείο”.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Η ένταση στην Ερμού

Την ίδια ώρα στο παρακάτω βίντεο φαίνονται διάφοροι καταναλωτές και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών γυναίκες, να προσπαθούν να μπουν στα καταστήματα που βρίσκονται στην “καρδιά” της αθηναϊκής αγοράς, την οδό Ερμού. Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στις εισόδους των καταστημάτων, κυρίως των μεγαλύτερων και απαγορεύουν την είσοδο! 

Αρχικά τα πράγματα μοιάζουν ήρεμα, με τους διαδηλωτές να μιλούν σε χαμηλούς τόνους με τους καταναλωτές και να τους εξηγούν (;) γιατί τους απαγορεύουν την είσοδο!

Ωστόσο τα πράγματα δεν αργούν να ξεφύγουν και δημιουργούνται μικροεντάσεις. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως “έπεσαν” και μερικές… σπρωξιές, σε μία ημέρα που από το πρί φαινόταν πως ίσως έκρυβε εντάσεις.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί πολίτες έξω από τα μαγαζιά, που διαμαρτύρονταν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του newsit.gr:


Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης – Χρήστος Μαυραγάνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε