Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων! Οπλισμένα αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Δεκαοκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους
– Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία κατηγορούσε τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΣ ότι ύψωσε ελληνική σημαία στο “τουρκικό” νησί Οινούσσες!
– Η εφημερίδα “Sözcü” έκανε λόγο για νέο επεισόδιο στα Ίμια

Μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενη από δύο F-4 και δύο οπλισμένα F-16, ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε δεκαοκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους. Οι δεκαεπτά απ’ αυτές σημειώθηκαν από το τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

 

 

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικα μαχητικά, ενώ η διαδικασία αναχαίτισης του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών, εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου.

Στο μεταξύ, ο ALPHA μετέδωσε βίντεο ντοκουμέντο την ένταση στα Ίμια που κλιμακώνεται, με τους Τούρκους να βγάζουν πολεμικά πλοία γύρω από τις βραχονησίδες.

 Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Οι προκλήσεις των Τούρκων, αλλά και η φαντασία τους δεν έχουν τέλος! Τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο νεύρων και προπαγάνδας των τελευταίων ημερών είναι το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Sözcü” με τον προκλητικό τίτλο “Ο Έλληνας αρχηγός ύψωσε την ελληνική σημαία σε τουρκικό νησί”!

Το τουρκινό νησί στο οποίο αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα δεν είναι άλλο από τις Οινούσσες και περιγράφει την επίσκεψη του έλληνα αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή στο νησί!

Η εφημερίδα γράφει: «Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής την πρώτη επίσκεψη του από την ανάληψη των καθηκόντων του την έκανε στο νησί Koyun (Οινούσσες) σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα!»

Γράφει επίσης: «Ο Στεφανής στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω απο την ελληνική σημαία μαζί με τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες!»

Άμεση και ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΣ. Όπως είπε «O ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος». Διαβάστε το παρασκήνιο και όλη την απάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ στο OnAlert.gr
Νεο επεισόδιο στα Ίμια (και στην φαντασία των τούρκων)

Η ίδια εφημερίδα σε νεο δημοσίευμα αναφέρει ότι συνεχίστηκε και σήμερα η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα Ίμια. Όπως αναφέρει ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησε σήμερα να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα αλλά η τουρκική ακτοφυλακή αντιλήφθηκε εγκαίρως την κίνηση και τουρκικό σκάφος πήρε θέση μπροστά από το ελληνικό πλοίο και το εμπόδισε να περάσει!

Η ένταση, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα κράτησε 15 λεπτά και έληξε όταν αποχώρησε το ελληνικό πολεμικό πλοίο το οποίο πήγε στην Ψέριμο. Λέει επίσης ότι έγιναν και άλλες “προκλητικές” κινήσεις των ελλήνων αλλά τα τουρκικά σκάφη τις εμπόδισαν…

Με πληροφορίες από Eleftherostypos.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε